Pri ledu lopate ne pomagajo, počakati bo treba na odjugo, je dejal ljubljanski župan Zoran Janković. Foto: BoBo
Pri ledu lopate ne pomagajo, počakati bo treba na odjugo, je dejal ljubljanski župan Zoran Janković. Foto: BoBo
Sneženje v Ljubljani
Ko je 13. januarja v Ljubljani snežilo, je bilo na terenu 68 posipnikov, težave pa je povzročil predvsem dež, ki je spral sol s površin, pozneje pa je začelo snežiti. Foto: Andrej Trček

Sneg jih ni prav nič presenetil, Komunalno podjetje Ljubljana (KPL) pa se je odlično znašlo, je na novinarski konferenci poudaril ljubljanski župan Zoran Janković in dodal, da je bilo v Ljubljani ob zadnjem sneženju leta 2013 več zastojev, tokrat pa niti enega.

Ko je 13. januarja snežilo, je bilo na terenu 68 posipnikov, težave pa je povzročil predvsem dež, ki je spral sol s površin, pozneje pa je začelo snežiti, je spomnil župan. Na ljubljanskih cestah je bilo po Jankovićevih besedah čez noč 200 vozil, vseh 1.200 ulic pa je bilo do jutra očiščenih. Zjutraj je bilo na terenu tudi več kot 250 zaposlenih, ki so ročno čistili pločnike.

Počakati bo treba na odjugo
"Tisti dan, ko je bilo sonce, se je sneg topil, nato so se temperature spet spustile pod ničlo in količina ledu se je povečala," je dejal Janković. Lopata pri tem nič ne pomaga in počakati bo treba na odjugo, saj druge rešitve ni, je dodal. V Ljubljani je tudi nekaj cest, ki so v zasebni lasti, te pa morajo očistiti upravniki, ki so odgovorni tudi za okolico stanovanjskih blokov in trgovin, je še spomnil župan.

Odzval se je tudi na zapis Svetniškega kluba SDS-a, v katerem so župana vprašali, ali se mu ne ljubi več oz. ne zmore več delati. Dejal je, da uživa in da se mu še zelo ljubi delati, ni pa nikogar od njih srečal na ulicah, ki si jih je sam ogledal.