Kračun mora dobiti še potrditev senata. Foto: BoBo
Kračun mora dobiti še potrditev senata. Foto: BoBo

Kračun, ki bi se sicer lahko že upokojil in je do zdaj opravljal funkcijo vršilca dolžnosti dekana omenjene fakultete (EPF), je prejel 43 glasov akademskega zbora, za vršilca dolžnosti prodekana za raziskovalno dejavnost Damijana Mumela pa jih je glasovalo 30. Logožar, ki je lani zaradi prodaje diplomske naloge svoje študentke izgubil položaj dekana, pa je prejel dva glasova.

Izid današnjega glasovanja na akademskem zboru bo posredovan senatu fakultete, a zanj ni obvezujoč. Vendar je glede na prejeto število glasov mogoče sklepati, da Logožar nima možnosti za ponovno izvolitev. Dekana članice univerze na koncu postopka imenuje rektor univerze na predlog senata fakultete za dobo štirih let.

Logožar na vprašanje, zakaj se je odločil za ponovno kandidaturo za dekanski položaj, ni želel odgovoriti. Redkobeseden je bil tudi v komentarju izida današnjega glasovanja. "Iz mojega zornega kota je bilo pravzaprav vseeno, kdo zmaga," je dejal. Dodal je, "da so določene stvari še vedno odprte in so odgovornost tako poslovodstva kot senata", kjer sta navzoča oba protikandidata Kračun in Mumel.