Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

V živo: Podnebni dogovor, prenos posveta iz Državnega zbora.

Ljubljana - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Kompas Shop prehitel občino in kupil zemljišča za cesto do Ikee

Družba Kompas Shop je izkoristila predkupno pravico in kupila zemljišča v stečaju družbe Protect GL, ki jih Mestna občina Ljubljana (Mol) potrebuje za gradnjo ceste, po kateri bo potekal dostop do Ikee.

Kmetje na Ježici neuspešno poskušali preprečiti gradnjo kanalizacije

Barikade s traktorji in obisk gradbenega inšpektorja na Ježici v Ljubljani tokrat niso preprečili začetka gradnje kanalizacije na vodovarstvenemu območju Ljubljanskega polja. Obupani kmetje so prepričani, da bo poseg onesnažil pitno vodo.

Mesti Reka in Ljubljana podpisali sporazum o kulturnem sodelovanju

V Ljubljani se je danes predstavilo mesto Reka, ki bo prihodnje leto nosilo naziv Evropske prestolnice kulture (EPK). Župana obeh mest, Zoran Janković in Vojko Obersnel, pa sta v mestni hiši podpisala sporazum o kulturnem sodelovanju.

Janković: Ljubljana še naprej ostaja zgled mestom po Evropi

Ljubljanski mestni svetniki so na seji potrdili osnutka proračunskih dokumentov za leti 2020 in 2021, ki sta vredna po dobrih 400 milijonov evrov.

MOL: Investirali bomo za 300 milijonov evrov in zmanjšali dolg

Mestna občina Ljubljana namerava v prihodnjih dveh letih za naložbe nameniti 300 milijonov evrov ob 400 milijonih evrov prihodkov in ob tem še zmanjšati zadolženost.

Odvzem koncesije Lekarni Bitenc nezakonit

Vrhovno sodišče je ob ponovnem odločanju o sporu med Molom in Lekarno Bitenc presodilo, da odpoved koncesijske pogodbe ni bila zakonita.

Na novo urejena priljubljena bližnjica na Rožnik

V ljubljanski Rožni dolini so v petek odprli skoraj 400 metrov dolgo na novo urejeno pešpot na Rožnik. Dolgoletna uporaba stihijsko nastale priljubljene bližnjice je pustila na gozdnih tleh uničujoče posledice, zato jo je občina uredila.

Ponedeljkove stavke zaposlenih na Upravni enoti Ljubljana ne bo

Zaposleni na okencih ljubljanske enote na Tobačni so s podpisom sporazuma o stavkovnih zahtevah preklicali za ponedeljek napovedano stavko. Z vodstvom UE Ljubljana so dosegli dogovor glede delovnega časa.

Stavka na upravni enoti Tobačna še vedno v zraku

Sindikat delavcev Upravne enote Ljubljana utegne za ponedeljek napovedano stavko zamrzniti, če bo do takrat sprejet protokol o omejitvi dnevnega števila strank glede na kadrovsko in prostorsko zmogljivost upravne enote.

Protest pred magistratom: "Zoki, spoki"

Pred ljubljansko mestno hišo se je na protestu pod geslom Zoki, spoki zbralo več deset ljudi, ki so protestirali proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in zahtevali njegov odstop.

Na ljubljanski upravni enoti napovedali stavko

Zaradi neupoštevanja delovnega časa so zaposleni na ljubljanski upravni enoti na Tobačni za ponedeljek napovedali stavko. Stavka se bo začela eno uro pred koncem uradnih ur in se končala ob koncu delovnega dne.

Iz gradbene jame na Masarykovi bo zrasel stanovanjski objekt

Na neurejenem zemljišču ob Masarykovi cesti v Ljubljani, tik za območjem osrednje železniške postaje v smeri Most, bo družba K. Tivoli v prihodnjih dveh letih tam zgradila stanovanjsko-poslovni objekt Masarykova.

Enajstletna saga z obnovo bežigrajskega stadiona se nadaljuje

Ljubljanski mestni svetniki so na ponedeljkovi izredni seji z 22 glasovi za in 16 proti vnovič podaljšali pogodbo podjetju Bežigrajski športni park (BŠP), tokrat za tri leta.

Leben vodi obnovo Plečnikovega stadiona

Nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben je po nekaj mesecih od odstopa s funkcije prevzel vodenje projekta Bežigrajski športni park, ki ga na propadajočem Plečnikovem stadionu že nekaj let namerava zgraditi poslovnež Joc Pečečnik.

Inšpekcija ustavila gradnjo novega hotela na Bavarskem dvoru

Gradbena inšpekcija je z odločbo ustavila gradnjo hotela investitorja Zlatarne Celje na Bavarskem dvoru, saj je ta potekala brez predpisane dokumentacije.

Vlaki so za približno pol ure obtičali na gorenjski progi

Na železniški progi med Ljubljano in Kranjem, kjer je zaradi počene tirnice obtičalo več vlakov, med njimi tudi mednarodni, so že zamenjali tirnico.

Zaloška, Litostrojska cesta bosta konec tedna deloma zaprti

Zaradi sanacije železniškega prehoda bo od sobote do najpozneje ponedeljka do 5. ure zjutraj za ves promet večino časa zaprta Zaloška cesta na območju križišča z železniško progo, so sporočili z ljubljanske občine.

Spremljanje prihodov avtobusov LPP-ja bo spet lažje

Po zamenjavi sistema sledenja avtobusov LPP-ja so prenehale delovati tudi številne aplikacije, ki so potnikom LPP-ja omogočile spremljanje prihodov avtobusov. Z novim šolskim letom pa bodo, kot kaže, na voljo vsaj tri nove tovrstne aplikacije.

Starši vztrajajo pri dotičnih vrtcih in šolah, tudi z menjavo naslova

"V vrtec smo sposobni sprejeti vse otroke. Težava je v tem, da starši hočejo ne samo določen vrtec, ampak tudi določen oddelek," pravi ljubljanski župan Zoran Janković.

Ali novogradnje v Ljubljani rešujejo stanovanjsko vprašanje?

Nepremičninski trg v Ljubljani se v zadnjih letih hitro razvija, predvsem na področju luksuzne gradnje. Cena nekaterih novih nadstandardnih stanovanj pa se povzpne tudi do 6.000 evrov na kvadratni meter. Načrtovana je gradnja novih stolpnic in hotelov.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...