Matič bo svojo kandidaturo podrobneje predstavil prihodnji teden. Foto: BoBo
Matič bo svojo kandidaturo podrobneje predstavil prihodnji teden. Foto: BoBo

Matić je član izvršnega odbora SMC-ja, predsednik sveta SMC-ja in mestni svetnik občine Ljubljana. V prejšnjem mandatu je bil poslanec DZ-ja in predsednik odbora DZ-ja za kulturo, ki mu predseduje tudi v ljubljanskem mestnem svetu. Po izobrazbi je doktor zgodovinskih znanosti, v preteklosti je v dveh mandatih vodil Arhiv RS.

Razloge za kandidaturo ter osnovne točke svojega programa bo predstavil v ponedeljek, pod arkadami Plečnikove tržnice v bližini Zmajskega mostu v Ljubljani, so sporočili iz stranke.

Pred štirimi leti kandidiral Aleš Avbreht
Na lokalnih volitvah pred štirimi leti, na katerih je SMC nastopil prvič, sicer ni bil izvoljen nobeden od njegovih kandidatov za župana. V Ljubljani je tedaj za župana kandidiral Aleš Avbreht. V ljubljanskem mestnem svetu pa je SMC na prejšnjih volitvah dobil šest mest.

Matić bo sicer tretji kandidat, ki bo za županski stolček izzval zdajšnjega župana Zorana Jankovića, ki Ljubljano vodi od leta 2006. Pred njim sta kandidaturo napovedala že poslanec SDS-a in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar ter kandidat stranke Dobra država Smiljan Mekicar.