Trenutna prometna ureditev naj bi trajala do 21. februarja.

Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič
Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič

Vodja prometnoinformacijskega centra za državne ceste Branko Nastran je pred dnevi ocenil, da se bodo z današnjim dnem vrnile jutranje in popoldanske konice, kar se bo odražalo tako na prometu v središču mesta kot tudi na ljubljanski obvoznici.

V času del na Dunajski cesti večje prometne obremenitve pričakujejo predvsem na Drenikovi, Samovi, Slovenčevi in Topniški cesti, Štajerski in Savski cesti, Kajuhovi ulici, Letališki cesti, Ilirski ulici, Zaloški cesti, na večini severne obvoznice, na vzhodni, zahodni ter delu južne ljubljanske obvoznice.

Za boljšo pretočnost prometa bodo v času del skrbeli dodatni policisti, redarji in preostale ljubljanske službe.

Zoran Janković

"Hvaležen sem Ljubljančanom in vsem voznikom, da so prošnje in opozorila pred gnečo upoštevali, saj promet teče bolj normalno kot prej. Vesel sem te gradnje na avtobusni in železniški postaji ter raznih investitorjev v vrednosti milijarde evrov. Za zdaj teče dobro," je zjutraj v oddaji Prvaki tedna na prvem programu Radia Slovenija povedal župan Ljubljane Zoran Janković.

Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič
Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič

Poleti se bodo zapore ponovile zaradi rušenja drugega dela nadvoza

Južni del nadvoza nad Dunajsko cesto so začeli podirati v četrtek ponoči, podrtje nadvoza pa je sicer ena najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana.

Dela bodo potekala v več fazah. Po 21. februarju in predvidoma do konca marca bodo na Dunajski odprli še dva dodatna pasova, tako da bosta ostala popolnoma zaprta pločnika, trije vozni pasovi po Dunajski cesti pa bodo prevozni. Od aprila do 26. junija bodo ostale še delne zapore pločnikov.

Po tem datumu se bodo vse zapore ponovile zaradi izvedbe del na severni strani nadvoza.

Podvoz pod Dunajsko cesto znova odprt