Za mesto župana Mestne občine Maribor je veliko zanimanja. Foto: BoBo
Za mesto župana Mestne občine Maribor je veliko zanimanja. Foto: BoBo

Igor Domanjko je po izobrazbi doktor veterinarske medicine in je zaposlen v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano. "Sem strokovnjak za uničevanje golazni, drugače pa družinski človek," je dejal na današnji predstavitvi v Mariboru. Za župansko kandidaturo se je odločil, ker ni zadovoljen z razmerami v mariborski občini: "Obstoječa politična elita v Mariboru dobro pozna apatijo in sivino v mestu ter želi to izkoristiti v svoj prid, za interese ozkega kroga privilegiranih, ne pa v korist Maribora in Mariborčanov. Tega jim enostavno ne smemo več dovoliti," je prepričan Domanjko.

Letos je Domanjko na Listi novinarja Bojana Požarja neuspešno kandidiral za poslanca v DZ-ju. Lista je nastala februarja letos v Mariboru kot naslednica Liste za Maribor. Na junijskih parlamentarnih volitvah je zbrala manj kot odstotek glasov, zato je ostala izven parlamenta in brez financiranja.

Trenutno sedem kandidatov za župana Maribora
Župansko kandidaturo v Mariboru so doslej napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, novoizvoljena poslanka LMŠ-ja Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin. Kandidaturo nameravajo vložiti z zbiranjem podpisov, medtem ko bodo nekdanji župan Franc Kangler, mestni svetnik NSi-ja Zdravko Luketič in nekdanji poslanec DeSUS-a Uroš Prikl kandidirali s podporo stranke. Skupaj z Dovjakom je tako napovedanih že sedem kandidatov za župane, glede na to, da nekatere največje parlamentarne stranke kandidatov še niso predstavile, se bo število kandidatov še močno povečalo.