Sanjin Jašar je moral z občine spet na policijsko postajo. Foto: Tomaž Pečar
Sanjin Jašar je moral z občine spet na policijsko postajo. Foto: Tomaž Pečar

Kot so pojasnili na mestni občini, je policijo poklical varnostnik, saj naj bi se nekateri obiskovalci občinske stavbe pritoževali - Jašar namreč tam skupaj s somišljeniki zahteva odstop mestnega sveta in zbira podpise v podporo temu predlogu.

Tiskovni predstavnik PU Maribor Bartolo Lampret je povedal, da je bil Jašar nato okoli 15.00 izpuščen na prostost - potem ko je odpadla možnost, da bi nadaljeval kršitev.

Jašar je sicer tudi po izdaji plačilnega naloga nadaljeval svoje početje in bil zato denarno kaznovan še zaradi neupoštevanja izdane odredbe zakonitega ukrepa uradne osebe in hkrati pridržan. Policisti so Jašarja pridržali že prejšnji ponedeljek, ko je začel protestirati v stavbi mariborske občine - po zakonu o prekrških zoper javni red in mir so mu izdali dva plačilna naloga in ga pridržali, po nekaj urah pa tudi izpustili na prostost.

Denarno kaznovali šesterico
Sicer pa so policisti na mestni občini zaradi kršitve javnega reda in miru denarno kaznovali šest ljudi - med njimi je bil tudi znani okoljevarstvenik in redni udeleženec protestov Franc Jesenek, ki je sicer danes na mestni občini začel zbirati podpise za župansko kandidaturo.