Mladi imajo na voljo dovolj časa za medsebojno spoznavanje, druženje in debate. Foto: Mladinski center Krško Foto:
Mladi imajo na voljo dovolj časa za medsebojno spoznavanje, druženje in debate. Foto: Mladinski center Krško Foto:

Mladinski center (MC) Krško v letu 2013 že petič zapored gosti mednarodno mladinsko izmenjavo More than just another forest path (Več kot le gozdna pot), ki poteka v okviru programa Mladi v akciji.
Kot je dejal vodja projekta Jure Zlobko, letos spet sodelujejo s krajevno skupnostjo Krško, ki redno podpira projekte mladih. Tako so v preteklih letih urejali zapuščeni park, organizirali evropsko tržnico in evropski džezfestival, letos pa v tem duhu nadaljujejo. "Urejamo zapuščeno pot v starem delu mesta, ki je odlična za sprehode po gozdu. Pomaga nam 34 mladih iz sedmih evropskih držav (Slovenije, Slovaške, Madžarske, Italije, Makedonije, Srbije in Hrvaške), ki bodo med nami od 5. do 15. julija," pojasnjuje Zlobko. V isti sapi dodaja, da se je njihovo delo šele dobro začelo. "Včeraj smo očistili pot, zdaj nas čaka izdelava zaščitne ograje, klopi in košev ter usmerjevalnih tabel."
Poleg tega imajo mladi na voljo dovolj časa za medsebojno spoznavanje, druženje in debate. Včeraj je bila na sporedu predstavitev kratkih filmov iz vseh udeleženih držav, sklepno dejanje pa bo odprtje gozdne poti, ki bo potekalo v soboto in nedeljo. Po uradnem odprtju bodo lahko obiskovalci med drugim obiskali "pušl šanke" in se preizkusili v nordijski hoji. Več o njihovih dejavnostih je mogoče izvedeti na spletni strani www.mc-krsko.si ali na njihovi strani na Facebooku.
V prihodnjih dneh organizirajo naslednje dogodke: v torek, 9. julija, ob 20.30 bo srbski večer in DJ-večer na bazenu Brestanica, v četrtek, 11. julija, ob 20.30 bo večer stand-up komedije v MC-ju Krško, v soboto, 13. julija, pa bodo v starem delu Krškega odprli obnovljeno gozdno pot. Vodena ogleda poti bosta v nedeljo, 14. julija, ob 9.00 in 14.00, medtem ko bo nordijska hoja po njej organizirana istega dne ob 11.00 in 16.00.