Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Kompleks je bil na dražbi prodan za 4,607 milijona evrov. Rok za plačilo je tri mesece oziroma 90 dni, pogodbo pa je treba podpisati v roku treh delovnih dni," je po koncu dražbe povedal Andrej Razdrih, imena kupca pa pred podpisom pogodbe ni želel razkriti.

Občinski prostorski načrt to območje označuje za poslovno-stanovanjsko cono, zato so si na cerkniški občini želeli investitorja za poslovno-stanovanjski kompleks. Vendar pa, kot je v sredo pojasnil cerkniški župan Marko Rupar, lahko na območju tega kompleksa od industrijskih panog deluje samo lesna industrija, za kar pa se po besedah Razdriha zanima tudi kupec.

Prvotna izklicna cena za 63.000 kvadratnih metrov velik kompleks skupaj s stroji in opremo v njem je lani na začetku leta znašala 5,1 milijona evrov. Izklicna cena se je pred drugo dražbo znižala, kupec pa se je pojavil v zadnjem trenutku, saj do srede zjutraj še nihče od potencialnih interesentov ni vplačal varščine.

Družba je v postopku stečaja sicer od decembra 2016, od januarja 2017 pa ima poslovne prostore in proizvodno halo ter pripadajoča osnovna sredstva v najemu skupina nekdanjih Brestovih delavcev, ki so ustanovili družbo Bestwood.

Prodanega že več premoženja Bresta

Stečajni upravitelj je že do lanskega februarja prodal nekaj premoženja, med drugim je nekaj več kot leto dni po začetku postopka na dražbi našel kupca za blagovno znamko Brest, prodal je tudi laboratorijsko opremo in gasilski dom. Prav tako je prodal nekaj zemljišč, med drugim je tri parcele, na katerih stojijo pisarne in skladišče, za 40.000 evrov prodal Občini Cerknica.

Upniki so v postopku stečaja družbe Brest pohištvo, ki je nekdaj zaposlovala več kot 220 delavcev, ob prenehanju poslovanja pa je imela še približno 100 zaposlenih, prijavili skupaj 15,4 milijona evrov terjatev. Stečajni upravitelj jih je priznal za skupaj 14,7 milijona evrov.

Znesek ločitvenih pravic je 6,1 milijona evrov.