Onesnaževanje
slice
Leben: Slovenija se trenutno utaplja v odpadih
Dolgotrajen problem odpadne embalaže, 15. oktober 2018 ob 15:00 Odpadno embalažo in odpadne sveče bi lahko na podlagi interventnega zakona, ki je od petka v javni obravnavi, začeli odvažati na začetku februarja, je napovedal minister za okolje Jure Leben.
85
 • Zakon od petka v javni obravnavi
 • Snaga: Treba je nekaj narediti
 • Akcija Očistimo Slovenijo: narava je "lažja" za 77 ton odpadkov
  17
  21. september 2018 ob 13:24 Letošnja akcija Očistimo Slovenijo je po poudarkih Ekologov brez meja privabila 28.000 prostovoljcev, ki so iz narave odstranili 77 ton odpadkov.
  Teden mobilnosti: Slovenec letno napravi 7.200 km vsakodnevnih poti, večinoma z avtomobilom
  63
  17. september 2018 ob 14:09 Začel se je evropski teden mobilnosti, ki nas spodbuja k razmisleku, kako za premagovanje vsakodnevnih poti najti okolju čim prijaznejše načine.
  Očistimo Slovenijo: Največja težava so gradbeni odpadki in embalaža
  30
  15. september 2018 ob 11:04 V organizaciji Ekologov brez meja in pod okriljem globalne pobude Očistimo svet so prostovoljci domnevno še zadnjič čistili Slovenijo. Med najbolj zagnanimi so bili v Slovenskih Konjicah.
  Očistimo Slovenijo: Še zadnjič!
  23
  14. september 2018 ob 21:11 V soboto bo po vsej državi potekala še zadnja akcija Očistimo Slovenijo. Njeni organizatorji, Ekologi brez meja, pravijo, da bo dobrodošel prav vsak par rok.
  Slovenci bomo okoljski odtis zmanjševali tudi s sončno energijo Letno Zemljani porabimo za 1,7 planeta naravnih virov, če bi vsi živeli kot Slovenci, pa bi potrebovali kar tri planete, zato ministrstvo za okolje predvideva zmanjšanje okoljskega odtisa za 20 ...
  52
  Akcija Očistimo Slovenijo se vrača Društvo Ekologi brez meja 15. septembra pripravlja nacionalno prostovoljsko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo. Gre za tretjo tovrstno akcijo v zgodovini Slovenije.
  18
  Foto/video: Na Triglavskem ledeniku in okolici pobrali 380 kilogramov smeti "Poglej, kaj smo našli: to je del letala, ki je pod Triglavom strmoglavilo leta 1989," je z enega konca zavpil eden od udeležencev čistilne akcije na Triglavskih podih, medtem ko sta dva druga nesla ...
  42
  V reki Cerknici zaradi onesnaženja poginilo več sto rib V Cerknem so v reki Cerknici, ki teče skozi mesto, opazili poginule ribe.
  4
  Savo Bohinjko so onesnažile gnijoče alge Smrdeča plast na Savi Bohinjki pri Cajhnovem jezu na Lancovem niso bile plavajoče fekalije temveč odmrle alge, je pokazala raziskava.
  17
  Smrdljiva pena na sotočju Save. Bled zavrača odgovornost. Ob priljubljenem prostoru za kopanje in sprostitev na sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke na Lancovem se nabira smrdeča pena. Odplake domnevno prihajajo z Bleda.
  44
  Okoljsko sprejemljiva sežigalnica ne prinaša dobička "Odpadek mora biti drag, sicer se jih ne bomo nikoli rešili," meni ekolog in aktivist Uroš Macerl, ki v novih kapacitetah za sežiganje odpadkov v Sloveniji v nasprotju z ministrstvom za okolje in ...
  88
  Mount Everest – najvišje ležeče smetišče na svetu Ko se alpinisti vzpenjajo na Mount Everest, skrb za okolje očitno ni v njihovih mislih.
  44
  Inšpektorji so ugotovili kršitve Kemisa, v podjetju vložili zahtevo za sodno varstvo Novogoriška območna enota inšpektorata za okolje in prostor v Novi Gorici je izdala odločbo, da sta Kemis in njegov nekdanji direktor Emil Nanut v dveh točkah kršila okoljevarstveno dovoljenje in ...
  12
  Opozorilna vrednost ozona presežena v Novi Gorici, podobno bo v petek Na merilnih mestih Otlica v Trnovskem gozdu in v Novi Gorici je raven ozona presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter, meritev velja tudi za okolico.
  12

  Kazalo