Onesnaževanje
slice
Lenarčič ob vrnitvi domov: "Najbolj zasvinjana je Kitajska"
Drugo veliko potovanje Lenarčiča, 10. maj 2018 ob 18:18 Letalec Matevž Lenarčič je končal 23.000 kilometrov dolgo potovanje čez Azijo. "Bilo je precej pestro," so bile njegove prve besede ob vrnitvi na slovenska tla.
23
 • Med poletom opravljal meritve onesnaženja s črnim ogljikom
 • Miha Vivoda: Bojim se, da bo takih dogodkov in smeti v morju v prihodnosti vedno več
  12
  7. maj 2018 ob 14:06 Ob slovenski obali je bilo v minulih dneh zelo pestro. Številne službe in prostovoljci so bili na terenu zaradi plavajočih smeti, ki so preplavile obalni pas med Koprom in Strunjanom.
  Gospodarstvo okreva, v zrak pa gre več izpustov CO2
  22
  4. maj 2018 ob 13:37 Ker gospodarstvo v Evropi pospešeno raste, je to zaznati tudi pri rasti izpustov ogljikovega dioksida iz fosilnih goriv.
  Najopaznejše kupe smeti že odstranili z obalnega pasu
  29
  3. maj 2018 ob 16:36 Pristojne službe se bodo v petek odločile, ali je po naplavitvi večje količine smeti potrebno takojšnje obsežno čiščenje slovenskega morja ali bodo počakale na načrtovano akcijo pred začetkom ...
  Po morju od Strunjana do Kopra večje količine smeti
  52
  2. maj 2018 ob 13:34 V slovenskem morju so v torek zvečer opazili večje količine plavajočih smeti. Sem naj bi jih zanesli tokovi z južnega Jadrana in z ustij večjih rek severnega Jadrana.
  50 milijonov evrov vredna čistilna naprava v Vrtojbi dokončana Z evropskim denarjem je končana največja okoljska naložba na zahodu države - kar 50 milijonov evrov vredna osrednja čistilna naprava v Vrtojbi, kjer čistijo odplake treh obmejnih občin na Goriškem.
  23
  Celjska občina v reurbanizacijo območja stare cinkarne Mestna občina Celje namerava reurbanizirati območje stare cinkarne, zato bodo v okviru evropskega projekta GreenerSites poskusno izvedli tri različne metode remediacije onesnažene zemljine.
  11
  Po številnih zapletih Lenarčič le pristal v Žengžouu na Kitajskem Matevž Lenarčič, slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb, ki se je na začetku aprila podal na več kot 20.000 kilometrov dolgo okoljsko misijo, je pristal v mestu Žengžou na Kitajskem.
  9
  Plastična vrečka, ki jo potrebujemo le nekaj minut, razpada stoletja Svet je v slabih 70 letih proizvedel 8,3 milijarde ton plastike, polovico v zadnjih 13 letih.
  82
  Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
  9
  Iz reke Krke odstranjevali salonitno kritino Po vsej Sloveniji potekajo akcije čiščenja okolja.
  18
  Plinski terminal na Krku bi lahko začel delovati leta 2020 Hrvaško ministrstvo za varstvo okolja in energetiko je izdalo okoljevarstveno soglasje za plavajoči terminal za utekočinjeni naravni plin (LNG) na otoku Krku.
  21
  Visoke temperature odnesle skoraj tretjino koral Velikega koralnega grebena Med marcem in novembrom leta 2016 je zaradi visokih temperatur odmrlo 29 odstotkov koral v Velikem koralnem grebenu, najbolj prizadet je bil severni del grebena, ki si najverjetneje ne bo nikoli ...
  22
  Poziv k zaščiti črne človeške ribice v Beli krajini Svet za varovanje okolja pri SAZU-ju je odgovorne pozval k čimprejšnjemu sprejetju nujnih varovalnih ukrepov za ohranitev ogrožene črne človeške ribice v Beli krajini.
  7
  Vzrok pogina ptic na Ptujskem jezeru je zaužitje strupene snovi Pogin rečnih galebov, ki so jih ta mesec našli na območju Ptujskega jezera, je posledica odpovedi vitalnih organov, ki je verjetno posledica zaužitja toksične snovi, je sporočila uprava za varno ...
  35

  Kazalo