V kampu Podzemelj so letos odprli tudi rekreacijsko-motorični park. Foto: Goran Rovan
V kampu Podzemelj so letos odprli tudi rekreacijsko-motorični park. Foto: Goran Rovan
false
V Kanu kampu v Srednjih Radencih so letos postavili nove sanitarije, več glamping hišic, posojajo pa tudi supe za deskanje na vodi. Foto: Goran Rovan
false
Povsod ob Kolpi si letos obetajo rekordno turistično sezono. Foto: Goran Rovan
Tudi v Beli krajini veliko turistov

Po lanskem hladnem in deževnem poletju so letos v vseh kampih ob reki Kolpi zelo zadovoljni in si ob vročem poletju, ki traja že nekaj časa, obetajo celo rekorden obisk in zaslužek. Kopalcev je bilo obilo, še posebej ob koncih tedna, med njimi je bilo tudi precej takšnih, ki so ostali dlje časa in uživali v kopanju in čolnarjenju na tej obmejni reki.

Ob povečanem številu gostov pa se nekateri kampi lahko pohvalijo tudi z novostmi, ki so po svoje tudi pripomogle k letošnjemu boljšemu turističnemu obisku v Beli krajini. V kampu Podzemelj so zadovoljni z letošnjim obiskom, saj imajo kapacitete skoraj v celoti zasedene. Lahko pa se tudi pohvalijo s številnimi novostmi, ki so jih izpeljali tudi s pomočjo evropskih sredstev. Petra Pešelj, vodja Kampa Podzemelj jih takole našteje: "Uredili smo recepcijo s kolesarnico, izposojo novih koles in supov, uredili smo naprave za fitnes na prostem, povečali kapacitete mobilnih hišk, po novem imamo tudi možnost najema sob, prav tako se pripravljamo na gradnjo dveh keltskih glamping hišic, pokritih s slamo, in keltske savne."

Največja in najopaznejša novost v kampu Podzemelj pa je zagotovo rekreacijsko-motorični park, pravi Natalija Šepulj, ki skrbi za njegovo obratovanje. O njem Natalija, ki je iz Koroške prišla v deželo belih brez, pove: "Gre za enega najsodobnejših in najvarnejših adrenalinskih parkov v Sloveniji, ki omogoča varno in adrenalinsko doživetje obkolpske narave, saj se adrenalina željnim ni treba odpenjati in pripenjati, ampak so ves čas pripeti. Park je primeren tako za otroke, družine, pa tudi za drznejše in zahtevnejše plezalce oziroma adrenalinske odvisneže. V njem sta namreč na treh višinah dva poligona, za katere so načrtovalci poskrbeli, da sta belokranjsko obarvana. Tako najdemo na njih značilnosti Bele krajine in reke Kolpe, kot so sodčki, belokranjska pisanica, kanu, hruške, jabolka in še kaj."

Z novostmi pa se letos lahko pohvalijo tudi v Kanu kampu v Radencih, kjer so svojo ponudbo še dopolnili. Martin Lindič, lastnik kampa, v katerem imajo tudi sobe za goste, je nad sezono seveda navdušen, saj je toplo vreme na Kolpo privabilo obilo turistov željnih čolnarjenja s kanuji in rafti, letos pa so temu dodali še izposojo supov za deskanje na vodi. Martin o tem pravi: "Ljudje so nad supanjem navdušeni, zanje smo se odločili, ker je bilo že prej veliko povpraševanja. Supi so se letos res odlično prijeli, ljudje radi posegajo po njih. Na roko nam je šla tudi poletna vročina, ki je vse zvabila na ohlajanje v naši Kolpi, ki je zelo čista, mirna in zelo primerna za supanje. Lahko se pohvalim, da smo v kampu postavili tudi nove sanitarije in prostor za umivanje posode, postavili pa smo tudi nove glamping hiške. Zanje je bilo vseskozi veliko zanimanje. Pred dvema letoma smo poskusno postavili le eno, lani štiri, letos jih imamo že deset in v špici sezone, bi jih potrebovali še enkrat toliko, da bi lahko ugodili vsem. Vendar bomo za zdaj ostali kar pri tem številu."

V Beli krajini so z letošnjo vročo sezono ob Kolpi nadvse zadovoljni in si seveda samo želijo, da bi se večkrat ponovila.

Goran Rovan, TV Slovenija

Tudi v Beli krajini veliko turistov