Ponudnik je bil najcenejši, poudarja župan. Foto: MMC RTV SLO
Ponudnik je bil najcenejši, poudarja župan. Foto: MMC RTV SLO
Sporna strategija razvoja Postojne

Strategijo je pripravil zunanji sodelavec Drago Keršič, ki je svetoval v podjetjih Mura, Elan, Beti in naj bi bil povezan z direktorjem podjetja Postojna Turizem, Teodorjem Kocmanom.

Vizija ali VISOP je spisana brez glave in repa. Ne gre za skupno vizijo, ampak za zbirko statističnih podatkov. Program je nedodelan, projekt nerealen, časovni okvir pomanjkljiv, je bilo slišati na burni seji občinskega sveta.
Vodja projekta Drago Keršič se je kameram novinarjev izognil. Občinski svetniki so bili zgovornejši. Občina vizijo v dokumentu z drugim imenom, Postojna 2020, že ima. V novem dokumentu naj bi šlo za povzetek nekaterih starih zamisli.
"Dokument je, ironično, prva in edina uresničitev predvolilnih napovedi. Pripraviti bi ga moral sam. Ljudem za to ni treba posebej plačevati," je izjavil občinski svetnik Zvonko Černač.

"Ni jasno, kaj želimo, kako bomo prišli do tega, predvsem pa ni znano, s kakšnimi viri," je dejala svetnica Erika Dekleva.

Župan Igor Marentič je z izdelkom zadovoljen. O očitkih na račun izbire pripravljavcev pa: "Dobili smo tri ponudbe. Dve sta bili od tiste, za katero smo se odločili, veliko dražji. Jaz Draga ne poznam, nisem poznal."

O predlogu, naj račun za pisanje strategije plača iz lastnega žepa, svetniki niso odločali, ker ga župan ni dal na glasovanje. A opozicija še ni rekla zadnje besede.

Sporna strategija razvoja Postojne