V vrtcu zanikajo kakršno koli nasilje nad otroki. Foto: Enota Livada, Šmarje pri Jelšah
V vrtcu zanikajo kakršno koli nasilje nad otroki. Foto: Enota Livada, Šmarje pri Jelšah
Oče policist prisluškoval v vrtcu

ene izmed deklic, ki je po poklicu policist. Grozi mu pet let zapora.

Vzgojiteljice v vrtcu Livada v Šmarju pri Jelšah so bile v ponedeljek pretresene, ko so med vrečami z igračami, ki jih otroci prinašajo od doma, našle prisluškovalno napravo.

"Ko so me obvestile o dogodku, sem nemudoma poklicala policijo in o tem tudi obvestila vse zaposlene," je povedala Jelka Kitak, ravnateljica vrtca v Šmarju pri Jelšah. Oče, ki je namestil prisluškovalno napravo, je dejanje priznal ter se ravnateljici in vzgojiteljicam opravičil.

Ker je osumljeni policist, torej uradna oseba, je policijska uprava Celje primer predala specializiranemu državnemu tožilstvu. Zdaj ga preiskuje poseben oddelek, ki pa zaradi interesa preiskave podrobnih informacij ni želel dati.

Sumničavi dedek in prevelika zaščitenost
Vzgojiteljica je pojasnila, da je napravo namestil, da bi preveril, kaj se v vrtcu dogaja, saj naj bi dedek ob prihodu v vrtec nekajkrat slišal otroški jok. Dekličini starši se sicer nad delom vzgojiteljic niso pritoževali.

"Ne, nikoli. Zagotovo se ta deklica počuti odlično, je razigrana in sproščena. Pri tem gre verjetno za pretirano sumničavost, zaščitenost s strani staršev, starih staršev," je zatrdila Kitakova. Skupaj z dekličinim dedkom naj bi prisluškovalno napravo, preden so jo našli, uporabljali že nekaj dni.

"Sodelavci so pretreseni in tudi počutijo se razgaljene, oropane dostojanstva in ugleda ter so mnenja, da gre resnično za pretiran poseg v avtonomijo in strokovnost zaposlenih," je še dejala.

Ob tem se zastavlja vprašanje, kako daleč so starši še pripravljeni iti, da bi zaščitili svoje otroke.

Oče policist prisluškoval v vrtcu