Kdo bo plačal za popravilo? Foto: BoBo
Kdo bo plačal za popravilo? Foto: BoBo

Po Verličevih besedah so nepravilno obrabo prečne osi stebra ugotovili na sedmih jeklenih nosilnih konstrukcijah. Potem ko je posredovala inšpekcija, vzpenjačo pa je tehnično pregledala tudi servisna služba proizvajalca, podjetja Leitner, so danes izdelali oceno stroškov sanacije in jo posredovali mariborski občini, ki je lastnica objekta.

Popravilo na sedmih stebrih bi po njihovi oceni stalo do 300.000 evrov, kdo jih bo plačal, pa za zdaj še ni jasno. "Dokler ne bo ugotovljeno, zakaj je do napake prišlo, bo popravilo strošek občine. Če je krivda pri Leitnerju, se bo občina lahko z njim pogajala," je povedal Verlič in dodal, da bo italijanski proizvajalec žičniških naprav mnenje podal predvidoma v dveh tednih.

Ob tem je še napovedal, da bi lahko, če bo občina takoj odobrila Marpromov predlog sanacije, popravila končali hitro, napravo pa znova zagnali med 23. in 31. majem ter s tem rešili poletno sezono na Pohorju.

Za soboto je sicer načrtovano odprtje bike parka, ki na Pohorje privabi veliko ljubiteljev gorskega kolesarstva. Ta je lani deloval le mesec dni, letos pa bo za zdaj na voljo ena sama proga. Zaradi nedelujoče gondole bodo trenutno za kolesarje zagotovili delovanje sedežnic Radvanje in Poštela.