Foto: Občina Kobilje
Foto: Občina Kobilje

Darko Horvat je povedal, da se je po nenadni izgubi prijatelja Roberta Ščapa za kandidaturo odločil na pobudo krajanov, saj želi prispevati k večji družbeni odgovornosti, solidarnosti, pravičnosti, zdravemu naravnemu okolju, razvoju in ugledu občine.

Na Kobilje želi privabiti več mladih družin, zato bo poskušal zagotoviti parcele in razširiti območje za pozidavo, saj je po njegovem mnenju infrastruktura osnova za razvoj kraja.

V kraju, ki je obenem občina, bodo nadaljevali gradnjo kolesarske steze, končali športnorekreacijski center in uredili žarni zid na pokopališču.

Po njegovih besedah so gonilo razvoja dobre odločitve ter pravi in marljivi ljudje v občinskem svetu, ki morajo sodelovati z županom, sicer pa se zavzema za odprto in vključujočo politiko.

Mandat nadomestnega župana traja do rednih lokalnih volitev. Nadomestno pa bodo izvolili še dva člana občinskega sveta. Poleg Horvata, ki bo župan, je namreč odstopil svetnik Sašo Fras. Občinski svet na Kobilju volijo po večinskem volilnem sistemu.

Občina Kobilje je ena izmed treh občin v Sloveniji, ki jih sestavlja le eno naselje. Leži na vzhodu Prekmurja ob meji z Madžarsko na slabih 20 kvadratnih kilometrih in ima nekaj manj kot 600 prebivalcev.