Murskosoboški Hotel Diana je bil zgrajen leta 1967. Foto: Televizija Slovenija
Murskosoboški Hotel Diana je bil zgrajen leta 1967. Foto: Televizija Slovenija

Kot so povedali v sindikatu delavcev gostinstva in turizma, so delavci dobili samo 91.000 evrov iz jamstvenega sklada, kar je pokrilo zadnje tri neizplačane plače in še nekaj manjših obveznosti.

Podjetje jim je ostalo dolžno regres iz leta 2016 ter del regresa iz let 2017 in 2019, nekaterim tudi jubilejne nagrade, neizplačanih je ostalo tudi 5500 presežnih ur. Zadnjo plačo so zaposleni dobili februarja 2020.

Stečajna upraviteljica Danica Čuk ni izvedla preizkusa terjatev, saj 7280 evrov iz stečajne mase ni pokrilo niti stroškov postopka, ki so znašali 8940 evrov.

Kuharsko tekmovanje vrnjeno k Zvezdi

Na dražbi so bile tri blagovne znamke družbe Hotel Diana: Soboški bogračfest, Festival bujte repe in Bogračiada. Vse je v svežnju kupilo murskosoboško podjetje Zvezda Turizem za 700 evrov.

To so imena tradicionalnih kuharskih tekmovanj v Murski Soboti. Kuhanje bograča je do leta 2012 potekalo na dveh prireditvah z dvema imenoma, Bogračiada in Bogračfest, takrat pa so ju združili z imenom Bogračijada = Bogračfest.

Diana je ime Bogračiada kot blagovno znamko zaščitila leta 2005, ker pa je štiri leta zatem iz stečajne mase hotela Zvezda - Diana prešla v last podjetja Zadnja minuta, se je Diana, ki jo je takrat vodila Olga Belec, odločila za odkup. Od nekdanje Diane se je torej Bogračiada zdaj vrnila k Zvezdi, kjer je tudi nastala.

Še vedno pa ni jasno, kaj bo z zgradbo hotela Diana, ki sameva sredi Murske Sobote. Lastniki, nekdanja Heta Asset Resolution, od decembra pa družba Monetic, ki spada v skupino MK Group Miodraga Kostića, odločitve o prihodnosti objekta še niso sprejeli.