Niti Popovič, ki je pritožbo napovedoval, niti njegov odvetnik Franci Matoz za izjave nista dosegljiva. Foto: BoBo
Niti Popovič, ki je pritožbo napovedoval, niti njegov odvetnik Franci Matoz za izjave nista dosegljiva. Foto: BoBo

Na upravnem sodišču do 11. ure niso prejeli pritožbe Borisa Popoviča na odločitev koprskega občinskega sveta, čeprav je v soboto minilo osem dni, odkar je občinski svet zavrnil Popovičevo pritožbo.

Popovič, ki je koprsko občino vodil zadnjih 16 let, je v drugem krogu županskih volitev 2. decembra tesno izgubil proti Bržanu. Zaradi razlike le nekaj glasov in domnevnih nepravilnosti je nekdanji koprski župan podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki pa je zavrnila njegov ugovor. Tako je po uradnih izidih volitev župan ostal Bržan.

Popovič je nato vložil še pritožbo na občinski svet, ki pa je na ustanovni seji 21. decembra potrdil županski mandat Bržanu. Ker torej občinski svet ni ugodil pritožbi, pritožnik, v tem primeru Popovič, lahko v skladu z zakonom o lokalnih volitvah v osmih dneh od dneva prejema obvestila vloži pritožbo na sodišče, pristojno za upravne spore. Upravno sodišče nato o pritožbi odloči v 30 dneh od dneva vložitve pritožbe.

Tako Popovič kot njegov odvetnik Franci Matoz, ki sta od vložitve ugovora na občinsko volilno komisijo napovedovala uporabo vseh pravnih možnosti, vključno s pritožbo na upravno sodišče, za vprašanja novinarjev nista dosegljiva.