Senčar pravi, da napada ni izzval, o incidentu pa je obvestil policijo. Foto: MMC RTV SLO
Senčar pravi, da napada ni izzval, o incidentu pa je obvestil policijo. Foto: MMC RTV SLO

Iz ptujske občine so sporočili, da je odvetnik pristopil k županu in ga s pestjo udaril v obraz, nato pa še naprej izzival. Župan, ki je bil v incidentu lažje poškodovan, se na to ni odzval in je dogodek zapustil. O napadu je sicer obvestil policijo, ki je sestavila zapisnik, župana pa poslala na zdravniški pregled.

Na ptujski občini do zdaj podobnega primera ne pomnijo in so dogodek najostrejše obsodili. Proti Majniku bodo uporabili vsa pravna sredstva in vztrajali pri kazenskem pregonu, njegovo ravnanje pa bodo prijavili tudi Odvetniški zbornici Slovenije.

Kot zasebnik se ne bi odzval, kot župan se moram
Miran Senčar, župan Ptuja, je povedal: "Napada nisem na noben način provociral in nanj tudi nisem odreagiral, vse skupaj pa se je zgodilo tudi pred pričami, ki so to potrdili tudi policiji. Takšnega načina reševanja kakršnihkoli osebnih zamer ali konfliktov ne odobravam, ne glede na njihovo vsebino, in ga globoko obsojam, saj gre za fizični napad na javno in uradno osebo. Moje poslanstvo tudi po dogodku ostaja vodenje Mestne občine Ptuj. Kot Miran Senčar se na napad ne bi odzval. Kot župan pa to moram, saj gre za nedopusten napad na javno osebo na javni prireditvi pred ljudmi, zato se bomo proti storilcu na občini poslužili vseh pravnih sredstev. Uradni postopek sem sprožil tudi pri organih pregona."

Senčar pravi, da napada ni izzval, odvetnik Majnik pa je za Večer potrdil, da je med njima že dlje časa napeto. V spor sta se po njegovem mnenju zapletla, ker se je počutil izzvanega in napadenega. Tudi Majnik je poklical policijo, prav tako kot Senčar pa je prepričan, da je bilo na dogodku dovolj prič, ki bodo lahko prispevale k pošteni razrešitvi tega incidenta.