Med možnostmi župan omenja rušitev osrednjega objekta, kjer je sicer predvidena sodobna hotelska zgradba, ali pa dograditev in hkratna obnova kompleksa. Foto: RTV SLO
Med možnostmi župan omenja rušitev osrednjega objekta, kjer je sicer predvidena sodobna hotelska zgradba, ali pa dograditev in hkratna obnova kompleksa. Foto: RTV SLO

Po napovedih župana Tomaža Rožena bo v septembru izšel katalog z informacijami o kompleksu v treh jezikih, s tem pa bodo nato začeli iskati investitorja.

Dopolnjen katalog s podatki o kompleksu Rimski vrelec bo ravenska občina tokrat izdala v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku. V njem bodo predstavljene vse pomembne informacije o kompleksu in novonastale okoliščine, je dejal župan Rožen, ki načrtuje, da bo nato občina v sodelovanju s kakšno agencijo investitorja iskala verjetno z mednarodnim razpisom.

Cena, po kateri bo občina tokrat skušala prodati kompleks, še ni določena. Ruski investitor Musa T. Abidov je, kot je znano, prek svojega Inštituta za imunopatologijo in preventivno medicino s sedežem v Ljubljani kompleks od občine v začetku leta 2012 kupil za 480.000 evrov.

A ker kompleksa ni obnovil v roku, sta strani s sodno poravnavo konec leta 2016 dosegli dogovor, da mu občina v štirih letih vrne 400.000 evrov. Če bo kompleks prodala prej, mu bo sredstva vrnila prej, s celotnim odplačilom pa se bo zbrisala tudi hipoteka, ki jo ima ruski investitor še vpisano na kompleksu. Prvi obrok v znesku 100.000 evrov je občina zdravniku Musi T. Abidovu v začetku letošnjega leta že plačala.

Kompleks obsega 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode, za katero si bo občina še naprej prizadevala, da ostane javno dostopna. Rimski vrelec je ime dobil prav po omenjeni mineralni vodi.