Foto: Občina Rogaška Slatina
Foto: Občina Rogaška Slatina

Predstavnica pobudnikov referenduma Eva Žgajner vodstvu občine očita, da ne odgovarja na kritike projekta in da deluje netransparentno, hkrati pa po njenem prepričanju v nasprotju z resničnim stanjem zatrjuje, da ima projekt vsesplošno podporo.

Zaradi aktualnih epidemioloških razmer predstavnica pobudnikov meni, da je zelo pomembno, da referendum izvedejo na varen način, od občine pa pričakuje odgovorno ravnanje.

Ker trenutne razmere niso naklonjene izvedbi referenduma, bi bilo po njenem mnenju pametneje nekoliko počakati kot pa tvegati, da se ljudje okužijo ali da jih bodo razmere odvrnile od udeležbe.

Po njenih informacijah naj bi o datumu izvedbe referenduma občinski svet odločal na naslednji seji, ki bo predvidoma konec meseca, a je, glede na z virusom povezane ukrepe, tudi izvedba te seje vprašljiva.

Pobudniki referenduma so prepričani, da bi imel razgledni stolp velik vpliv na videz kraja, njegova postavitev pa bi bila v nasprotju z občinsko strategijo razvoja turizma, ki v ospredje postavlja butični turizem, medtem ko bi stolp privabljal predvsem enodnevne goste. Pobudo za referendum so podprle tudi stranke SD, Pirati in Dobra država.

Slatinski župan Branko Kidrič na drugi strani poudarja, da bi bil razgledni stolp Kristal z višino 106 metrov najvišja stavba v državi in bi predstavljala novo turistično atrakcijo Rogaške Slatine ter postala generator povečanega števila gostov.