Potres mariborskih mostov čez Dravo ni poškodoval. Foto: BoBo
Potres mariborskih mostov čez Dravo ni poškodoval. Foto: BoBo

Po potresu so vidne poškodbe na stebrih dvoetažnega mostu, a so vseeno vsi mariborski mostovi za promet varni, po pregledu s čolnom ugotavlja projektant mostov Metod Krajnc.
Je pa pregled z vode pokazal posledice dolgotrajnega nevzdrževanja mostov, najbolj na Starem mostu, poškodbe zaradi korozije pa je opaziti tudi na Titovem in dvoetažnem mostu.

Sorodna novica Zagreb: Prebivalce po potresu poslali domov, zanje odprli tudi študentski dom

Dars se bo po besedah Krajnca lotil priprave projekta, s katerim naj bi omenjene poškodbe dvoetažnega mostu v prihodnjem letu sanirali. Prav tako je Krajnc Nigradu priporočil, naj sanira odpadli beton na stebrih tega mostu, da ne bi kovinske konstrukcije dodatno načela korozija.

Konstrukcijskih poškodb, ki bi imele vpliv na stabilnost mostov, torej ni, zagotavlja Krajnc, bo pa treba v prihodnjih nekaj letih nujno sanirati poškodbe zaradi korozije tudi na Starem in Titovem mostu, medtem ko je Malečniški most prvi v načrtu za celovito obnovo, a na mariborski občini upajo, da bo to naredila država po prenosu njegovega lastništva na Direkcijo za infrastrukturo.