Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Velenjski podžupan Peter Dermol pričakuje, da bo vodstvo Hisensa Gorenje sprejelo vse oblike vladne pomoči zaradi epidemije koronavirusne bolezni 19 in morda počakalo z napovedanim odpuščanjem presežnih delavcev oziroma poiskalo prijaznejše in milejše rešitve za zaposlene.

Veleposlaniku Wangu je predlagal, da bi skupaj z vodstvom družbe Hisense Gorenje podpisali memorandum, s katerim bi se velenjska občina, Hisense Gorenje in kitajsko veleposlaništvo zavezali k učinkovitejšemu medsebojnemu sodelovanju. Memorandum, ki ga je po navedbah občine Wang podprl, bodo pripravili v prihodnjih dneh.

Če bi brez dela v Gorenju ostalo 825 delavcev, bi se po Dermolovi oceni brezposelnost v velenjski občini zvišala za 17 odstotkov, kar je precej več od povprečja v državi, ki je 7,9 odstotka.

Wang se zaveda, kako je Gorenje pomembno za velenjsko lokalno skupnost in celotno Slovenijo. Z občine so sporočili, da pa je povedal, da za stanje v podjetju ni krivo novo vodstvo, ampak je bilo veliko napak storjenih pri vodenju že pred prevzemom kitajskega podjetja Hisense, prenizka produktivnost in epidemija pa sta pripeljali do trenutnih razmer.

Hisense je v času koronakrize Sloveniji zelo pomagal z nabavo zaščitne opreme, zdaj pa je treba ohraniti zaupanje, da bo po krizi znalo ustvariti pogoje za nove zaposlitve, je še dejal veleposlanik.

Studio City: Podpora Gorenjevim delavcem