Rajko Fajt je državni in mestni svetnik. Foto: Državni svet
Rajko Fajt je državni in mestni svetnik. Foto: Državni svet

"Izkušnje sem si pridobival skozi delo v lokalnem okolju, pobude in ideje občin spodnjega Podravja pa že tretji mandat kot predstavnik lokalnih interesov prenašam tudi v državni svet," je dejal Rajko Fajt, ki meni, da zna prisluhniti ljudem, županovanja pa ne jemlje kot funkcije, s katero občina postane last župana, pač pa mu je zaupana za mandat, v katerem mora služiti ljudem.

Program namerava v času predvolilne kampanje dopolnjevati, za zdaj pa je napovedal, da namerava do sprememb na bolje priti v sodelovanju z meščani, ki morajo biti skozi strokovno in argumentirano komunikacijo ves čas vključeni v dialog.

Na Ptuju za zdaj kaže, da se bo za župansko mesto potegovalo devet kandidatov. Po tistem, ko se za ta položaj ne bo še drugič potegoval Senčar, bo njegovo listo zastopal Gorazd Orešek, kot njegov glavni protikandidat pa se bo vnovič preizkusil nekdanji dolgoletni župan Štefan Čelan. Ob Fajtu sta kandidaturo napovedala še Nuška Gajšek iz vrst SD-ja in prvi mož Zelenih Andrej Čuš, SMC je v boj poslal Dejana Dokla, NSi pa Janeza Rožmarina. S podpisi volivcev in podporo liste Ptuj je naš je kandidaturo napovedal Igor Majnik, ta teden pa je to storil še Robert Križanič kot kandidat SMS-a Zelenih Evrope.