Plesna predstava je bila polna svetlobnih in dimnih učinkov. Foto: Boštjan Colarič
Plesna predstava je bila polna svetlobnih in dimnih učinkov. Foto: Boštjan Colarič
S plesom so poskrbeli tudi za smeh Foto: Boštjan Colarič

Le redki kraji v Sloveniji premorejo moško plesno skupino. V plesni sekciji Kulturnega društva Svoboda Brestanica pa se lahko pohvalijo, da njihova »fantovska« skupina deluje že deset let. Ob jubileju so v Domu svobode v Brestanici, ki so jo obiskovalci napolnili kar dvakrat, pripravili plesno predstavo z naslovom »Tower pancers night«. Tako so nadvse razveselili svoje oboževalke in popestrili prve dni novega leta. Njihova predstava je bila prava paša za oči, saj so z besedo, plesom in glasbo pričarali izjemno vzdušje, ki so ga dopolnjevali še dimni in svetlobnimi učinki.

Plesno skupino Tower pancers sestavljajo: Matjaž Krajnc, Drago Butkovič, Andrej Resnik, Boštjan Železnik in Grišo Marić. Ob jubileju so njihovo predstavo popestrile še »Babuške rajhenburške«, ki so tokrat nastopile v sestavi: Helena Krajnc, Vesna Butkovič, Marinka Špiler, Irena Kožuh in Mojca Železnik. Glasbo in ples je s svojim veznim tekstom povezoval Tomaž Breznikar.

Da je predstava resnično uspela, je z razsvetljavo poskrbel Anže Kump, ozvočenje je bilo delo Mateja Humarja, sceno je pripravil Drago Butkovič, projekcijo pa Mojca Kranjec. Za kostume sta poskrbeli Alenka Rakar in Irena Kožuh. Na harmoniko je igral Klemen Koren, plakate pa je oblikoval Rajko Čuber. Za pomoč v ozadju so bile Karin Novak, Monika Juh, Tjaša Alegro in Lea Starc. Kot vodja projekta in koreografinja se je podpisala Anja Krajnc.

Za MMC Goran Rovan

Fotografije: Boštjan Colarič