V okviru prenove Tržaške ceste bo do predvidoma 18. aprila za ves promet zaprta Viška cesta v križišču s Tržaško cesto. Foto: MOL
V okviru prenove Tržaške ceste bo do predvidoma 18. aprila za ves promet zaprta Viška cesta v križišču s Tržaško cesto. Foto: MOL

V okviru prenove Tržaške ceste bodo poleg posodobitve komunalne infrastrukture uredili nove površine za pešce in kolesarje in prenovili avtobusna postajališča. Zagotovili bodo povezano kolesarsko povezavo vzdolž celotne Tržaške ceste in tako izboljšali pogoje za kolesarje in pešce. Območje bodo obenem še dodatno ozelenili in uredili kakovosten javni prostor, napovedujejo na ljubljanski mestni občini.

Vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje signalizacije. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko najdejo na portalu občine, kjer so zbrane aktualne prometne informacije PROMInfo. Poti po mestu lahko načrtujejo tudi s pomočjo klepetalnega robota Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

Izvajalca del sta Prenova gradbenik in PZG, vrednost naložbe pa je 3,5 milijona evrov brez davka na dodano vrednost. Delež MOL-a znaša 1,6 milijona evrov, delež države 285.000 evrov, kohezijski sklad pa je prispeval nekaj več kot 1,6 milijona evrov – vsi zneski so brez DDV-ja.