Do obroka bo upravičenih približno 500 prejemnikov socialne pomoči. Foto: EPA
Do obroka bo upravičenih približno 500 prejemnikov socialne pomoči. Foto: EPA

V postojnski zeleni dvorani je socialno najbolj ogroženim hrano začela deliti javna kuhinja. Do pomoči so upravičeni prejemniki socialne pomoči, obrok pa lahko vsak dan dobijo med 12. in 13. uro. Projekt financira postojnska občina, ki bo letno namenila 40.000 evrov, vključila pa sta se tudi Vrtec Postojna in center za socialno delo.

Cena toplega obroka je 2,8 evra, prejemniki denarne pomoči pa bodo za obrok odšteli en sam evro, razliko bo namreč krila občina. Po podatkih postojnskega centra za socialno delo redno denarno socialno pomoč v občini prejema približno 500 občanov. Po obrok, ki ga bodo pripravili v vrtcu, bo prihajalo približno 150 upravičencev.

Patricija Može, direktorica Centra za socialno delo Postojna, je pojasnila: "Imamo kar velik del občanov, ki živijo v takšnih in drugačnih stiskah in so uporabniki, ki si bodo želeli teh obrokov. Da pridejo do tega obroka, dobijo potrdilo o upravičenosti pri nas na centru za socialno delo."

"Sam projekt pa bo trajal, jaz upam, da ne večno. Gospodarski položaj je iz dneva v dan slabši - od tod je veliko uporabnikov oz. se število na žalost veča," je dodal postojnski župan Igor Marentič.

V Postojni odprli ljudsko kuhinjo
V Postojni odprli ljudsko kuhinjo