Klici o zaznavanju plina so na upravo za zaščito in reševanje prihajali od Trga republike do fakultete za kemijo, ZD-ja Vič, Tržaške ceste, Vrtače, Trga MDB, Rožne doline in Aškerčeve ceste. Na terenu so gasilci, delavci Energetike Ljubljana in policija.

Kot je poročal novinar TV Slovenija Gašper Petovar, so na fakulteti za farmacijo pojasnili, da je razlog za vonj eksperiment, pri katerem se je sprostil plin z močnim vonjem, ki v sproščenih koncentracijah ni nevaren, se ga pa zazna že v majhnih količinah. K širjenju vonja je pripomogel tudi veter. Vonj plina pa dejansko spominja na vonj, ki se ga zazna pri uhajanju plina, so pojasnili na fakulteti. Smrad naj bi se širil do konca dne, vpliva na okolje pa izpust ni povzročil.

Po poročanju N1 je tudi Energetika Ljubljana po klicih na teren poslala intervencijsko ekipo, ki je po meritvah na Trgu mladinskih delovnih brigad (MDB) sporočila, da ne gre za uhajanje plina.

V okolici fakultete za farmacijo je bilo več gasilskih vozil in tudi Ekološki laboratorij z mobilno enoto, ki sodi pod okrilje Instituta Jožef Stefan.

V središču Ljubljane občane razburil močan vonj