Kandidaturo za župana Ljubljane je napovedal tudi Mihael Rihar. Foto: MMC RTV SLO/Gorazd Kosmač
Kandidaturo za župana Ljubljane je napovedal tudi Mihael Rihar. Foto: MMC RTV SLO/Gorazd Kosmač

Rihar si namerava prizadevati za zaposlovanje na novih delovnih mestih v podjetništvu in storitvah. Z zmanjšanjem dolga in porabe bi prihranili sredstva za nova delovna mesta v razvojnih oddelkih podjetij, za posodabljanje tehnologij, za globalno tržno konkurenčnost ter za obogatitev turistične ponudbe in stalen dvig dodane vrednosti. Razvoj Ljubljane vidi v tehnologiji z visoko dodano vrednostjo, to je v robotiki, računalniških procesih v industriji, v elektrogospodarstvu in avtomobilski industriji, so sporočili iz stranke.

Riharjev slogan je Delaj dobro in pošteno in imej odprto srce. Zavzemal se bo za ugodne življenjske razmere za vse prebivalce Ljubljane. Mladi naj se v prestolnici počutijo zaželene in sprejete in naj v Ljubljani najdejo "vse tisto, česar si želijo in kar potrebujejo, da jim tega ne bo treba iskati v tujini".

Prav tako je Riharjev cilj, da bi bila Ljubljana prijazno mesto za družine, ki tu najdejo svoj dom. Varne in sprejete naj se počutijo tudi starejši, ki bi jim spoštovanje izrazil "z majhnimi pozornostmi in posebnimi ugodnostmi".

Rihar je po izobrazbi inženir strojništva. Deset let je bil zaposlen v podjetju Gorenje Tiki kot tehnolog kakovosti, danes deluje v vodoinštalaterstvu. Ukvarja se tudi z glasbo, natančneje s petjem. Bil je namreč dolgoletni član ljubljanskega opernega zbora, trenutno pa je pevec ansambla Veseli Gorenjci.