Obnovili bodo dober kilometer ceste na odseku Erika-Vršič in sanirali devet metrov visok močno dotrajan zid. Foto: Direkcija za infrastrukturo
Obnovili bodo dober kilometer ceste na odseku Erika-Vršič in sanirali devet metrov visok močno dotrajan zid. Foto: Direkcija za infrastrukturo

Ponoči je na območju Vršiča zapadel sneg, zato je bil prelaz zjutraj zaradi snežnih razmer zaprt. Cesta je zdaj sicer prevozna, vendar pa se gradbena dela še niso začela, prav tako še ni vzpostavljena načrtovana polovična zapora ceste, so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo in dodali, da se bodo dela začela, ko bodo vremenske razmere ustrezne.

Do 7. maja bo delna zapora, pojasnjuje Tomaž Willenpart z direkcije za infrastrukturo: "Nato bo do 15. junija polovična zapora, v tem času pa bo žal potrebnih pet dni neprekinjene zapore, se pravi 24 ur, saj bomo v tem času opravili ključna dela na tem opornem zidu."

Datum popolne zapore bodo med 8. majem in 15. junijem sporočili pozneje, je pa že znano, da v tem času avtobusni promet ne bo dovoljen (obvoz bo potekal čez Predel). Med 15. junijem in 18. septembrom bodo na vršiški cesti vzpostavili izmenično enosmerni promet, nato pa bodo med tednom znova uvedli popolno zaporo, in sicer od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro, ob petkih pa med 8. in 15. uro.

Zaradi drugačnega prometnega režima se bodo dela najverjetneje zavlekla v prihodnje leto, a so kljub temu turistični delavci s takšno rešitvijo precej zadovoljnejši kot s sprva predlagano popolno zaporo ceste. Bovški župan Valter Mlekuž je ob tem dejal, da so s kompromisom zadovoljni, obenem pa opozarja tudi na dolgoletno težavo neurejenega parkirišča na vrhu prelaza.