France Arhar se je o svoji kandidaturi že pogovarjal s predsednikom SDS-a Janezom Janšo. Foto: RTV SLO
France Arhar se je o svoji kandidaturi že pogovarjal s predsednikom SDS-a Janezom Janšo. Foto: RTV SLO
Jožef Kunič
Jožef Kunič ima podporo vseh delov stranke. Foto: RTV SLO

Predsednik uprave Bank Austria Creditanstaldt in nekdanji guverner Banke Slovenija naj bi bil kandidat, ki so ga pomladne stranke našle kot protikandidata Zoranu Jankoviču. Arhar pravi, da se pogovarjajo, treba pa je razumeti, da je zaposlen pri resni banki, kjer mu obstoječe pogodbene obveznosti nalagajo določene dejavnosti, za svojo kandidaturo pa mora dobiti še nekatera soglasja.

Ker Arharju mandat v upravi Bank Austrie poteče leta 2009, mora za kandidaturo na županskih volitvah pridobiti soglasje nadzornega sveta banke.

V Zboru za Ljubljano morebitne Arharjeve kandidature še ne želijo komentirati. Sicer naj bi bil Arhar sprejemljiv za vse tri pomladne stranke, nekaj pomislekov imajo le v SDS-u.

Nekaj težav s kandidaturami pa ima tudi ljubljanski LDS, katerih člani bodo nastopili kar na treh listah. Člani frakcije bodo nastopili na listi Zorana Jankoviča, nekaj jih bo nastopilo na listi Drnovškovega gibanja. Jedro stranke vztraja, da ima LDS samo eno listo, kot kandidata za župana pa so podprli Jožefa Kuniča, ki poudarja, da Drnovškovo gibanje ni LDS-ova konkurenca.