Predsednik države se neprostovoljno smehlja s plakatov v Piranu. Foto: RTV SLO
Predsednik države se neprostovoljno smehlja s plakatov v Piranu. Foto: RTV SLO

Ivan Dekleva zagotavlja, da se napake niso pojavile na plakatih njegove liste ter jih zato ne namerava odstraniti. Trdi namreč, da se je del njihovega plakata odlepil, tako da se je na panoju pojavila vrhnja plast spodnjega plakata, na katerem je upodobljen Janez Drnovšek. Plakat se je domnevno odlepil zaradi slabega materiala, ki se je razmočil v stiku z dežjem.

Iz urada predsednika so takoj sporočili, da Janez Drnovšek o tem ni bil niti obveščen niti ni dal soglasja za uporabo imena ali slike v kakršni koli predvolilni kampanji. Predsednik republike poudarja, da na lokalnih volitvah ne podpira nikogar, niti kot predsednik, niti kot vodja Gibanja za pravičnost in razvoj. Ker gre za očitno zlorabo, predsednik zahteva, da tisti, ki so plakate nalepili, takoj poskrbijo za njihovo odstranitev. Če plakati ne bodo odstranjeni, bo urad predsednika ustrezno pravno ukrepal.

Dekleva sicer ni eden od devetih kandidatov za župana občine Piran, ampak le kandidat za občinskega svetnika. Dekleva je član stranke LDS, a na lokalnih volitvah nastopa s svojo listo. Iz občinskega odbora LDS so sporočili, da so ga že izključili iz stranke.