Če bo Kangler izvoljen, naj bi se odpovedal poslanski funkciji. Foto: RTV SLO
Če bo Kangler izvoljen, naj bi se odpovedal poslanski funkciji. Foto: RTV SLO
Mariborska mestna hiša
Mariborsko listo sestavljajo gospodarstveniki, znanstveniki, kulturniki in ljudje s področja medijev in športa. Foto: RTV SLO

Podpredsednik SNS-a Sašo Peče je poudaril, da je Franc Kangler politik, ki zna ločiti strankarske interese od interesov mesta, pri svojem poslanskem delu v DZ-ju pa ni nikoli pozabil na razvojne potrebe štajerske prestolnice.

Kangler bo po Pečetovem mnenju Mariboru ponudil novo, prožnejšo mestno politiko. Po mnenju vodje svetniške skupine SNS-a v mariborskem mestnem svetu Roka Pečeta pa je Kangler dober poznavalev vseh področji življenja v mestu. Ob tem je izrazil obžalovanje, da za župana Maribora ne kandidira Sašo Peče, ki je pojasnil, da se za kandidaturo ni odločil, ker je vestno podpiral ločitev županske in poslanske funkcije.

Mariborska lista za peobrazbo mesta
Mariborska lista, katere nosilec je Janez Ujčič, si bo prizadevala za celovito preobrazbo Maribora, ob tem pa bo pozvala k enotnosti politične in strokovne javnosti v mestu. Katerega kandidata bodo podprli, pa se bodo odločili po predstavitvi posameznih programov.

Mariborska lista je po besedah njenega nosilca civilna iniciativa, ki je strankarsko povsem neodvisna, sestavljajo pa jo posamezniki s področja gospodarstva, medijev, kulture, znanosti in športa.