Boj za mestno hišo na Ptuju naj bi bil napet do konca. Foto: www.ptuj-tourism.si
Boj za mestno hišo na Ptuju naj bi bil napet do konca. Foto: www.ptuj-tourism.si

Za naklonjenost volivcev se bo potegovalo pet moških kandidatov. Aktualni župan Štefan Čelan, ki za funkcijo drugič kandidira s podporo LDS-a, DeSUS-a in SMS-a, si še enega mandata želi zaradi dokončanja dela. Sam navaja predvsem projekte, kot so vrtec, šola, telovadnica in industrijska cona.

Lojze Arko je 24 let opravljal funkcijo direktorja ptujske bolnišnice. Prisega pa na razvoj turizma, predvsem zdraviliškega, ki bi po njegovem mnenju posledično odprl vrata večjemu številu delovnih mest in stanovanj. Kandidira s podporo SLS-a.

Največja vladna stranka SDS je podprla kandidaturo ravnatelja ptujske srednje elektro šole in predsednika nadzornega sveta Elektra Maribor, Rajka Fajta. Ta se zavzema predvsem za iskanje in uresničevanje novih priložnosti za Ptuj, ne le za opravljanje analiz. Pri stvarnih projektih pa omenja zamenjavo salonitnih vodovodnih cevi za ustreznejšo pitno vodo.

Prvič s samostojnim kandidatom na Ptuju nastopa NSi. Vodja lokalne kmetijsko-svetovalne službe, Peter Pribožič, že tri mandate opravlja tudi funkcijo mestnega svetnika. Ptuj po njegovem mneju potrebuje sodobno komunalno infrastrukturo ter večjo povezanost s podeželjem in turističnimi dejavnostmi.

SD pa podpira nekdanjega direktorja ptujske enote zavoda za zaposlovanje, ki je funkcijo opravljal 12 let, predtem pa bil pomočnik direktorja Taluma. Svoje karte, po njegovih besedah, kljub nekoliko boljšim razmeram polaga na zaposlovalno politiko. Med programskimi cilji pa omenja tudi povezovanje generacij ter turizem in razvoj.