Gregor Pivec je Francu Kanglerju že čestital. Foto: RTV SLO
Gregor Pivec je Francu Kanglerju že čestital. Foto: RTV SLO
Borut Sajovic
Borut Sajovic je v prvem krogu volitev dobil manj glasov kot Pavel Rupar. Foto: RTV SLO
V Izoli je šlo za razliko le nekaj glasov. Foto: RTV SLO

Franc Kangler meni, da so se volivci odločili za Maribor s srcem. Volilna soočenja sta s Pivcem izpeljala primerno, njuni odnosi pa so bili ves čas odlični, čeprav so jih nekateri skušali prikazati drugače, je dodal Kangler. Pozneje je dejal, da ni šlo za politični spopad, ampak za program in prihodnost Maribora. Glede prihodnjega sodelovanja je povedal, da želi vzpostaviti dialog z vsemi, ki sodelujejo pri oblikovanju mesta Maribor. Gregor Pivec je dejal, da imajo volivci vedno prav. Zahvalil se je vsem, ki so glasovali zanj, hkrati pa je čestital Francu Kanglerju za dosežen izid. Dejal je, da je imel Franc Kangler zelo prepoznavno volilno kampanjo.

Rupar glede na medijsko gonjo zadovoljen
Borut Sajovic, ki je največ glasov dobil v Tržiču, je bil vesel pozitivnih novic. Poudaril je, da se Tržič ne nagiba ne na levo ne na desno, želi si le, da se nagiba naprej. Vesel je, da je volilne kampanje, ki je bila zelo pestra, konec. Glede koalicij v tržiškem občinskem svetu je dejal, da gre Tržič lahko naprej samo skupaj, v nasprotnem primeru pa napredka ne bo. Zahvalil se je volivcem in volivkam, saj visoka volilna udeležba v Tržiču priča o velikem zanimanju, to pa dela volitve legitimne in zakonite.

Pavel Rupar je najprej poudaril, da imajo volivci vedno prav. Rupar je z izidom glede na preteklo medijsko gonjo zadovoljen. Glede svoje prihodnosti ga ne skrbi, ostal bo v politiki, dodal pa je, da ima že nekaj privlačnih ponudb za prihodnje delo.

Predsedniki strank zadovoljni z izidi
Janez Podobnik, predsednik SLS-a, je vesel, da je v Mariboru zmagal njihov kandidat, ob tem pa se je zahvalil tudi vsem volivcem, ki so zanj glasovali. Župani SLS-a so ponosni, da so člani SLS-a, ko postanejo župani, pa delajo za interese vseh, je dodal Podobnik.

Milan Zver iz SDS-a ugotavlja, da ni razloga za negativno oceno volitev. Strankin cilj je bil dosežen že v prvem krogu, vsak dodaten zmagovalec pa bi pomenil le piko na i. Zver je opozoril, da Kangler ne bi zmagal le s podporo SLS-a, za Pavla Ruparja pa je dejal, da je bil žrtev političnega napada.

Ponosni smo na izid Boruta Sajovca v Tržiču, je dajal predsednik LDS-a Jelko Kacin, ki je dodal, da izid pomeni uveljavitev drugačne politične kulture v Sloveniji in parlamentu. Borut Pahor je prepričan, da je kandidatka SD-ja za županjo Izole, Breda Pečan, storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi v tej primorski občini dobila še en mandat. Pahor je zadovoljen, da so se obrnile smernice pri doseganju deleža v občinskih in mestnih svetih.

Predsednik Nove Slovenije Andrej Bajuk je čestital vsem, ki so že zmagali, opozoril pa je, da izidi kažejo, da si volivci želijo regionalno močno Slovenijo. Zadovoljen je tudi z izidom v Ormožu, kjer bo vodja poslanske skupine NSi-ja, Alojz Sok, zasedel županski stolček.

Zmago Jelinčič, predsednik SNS-a, je poudaril, da je stranka dobila še enega župana, in to na Bledu. Sicer pa je izid v Tržiču, kjer je stranka podprla Pavla Ruparja, pričakoval, saj je šlo za povsem nepošteno igro.