Sok trdi, da s posnetkom nima nič, meni tudi, da s tem nimajo nič niti Trofenikovi politični tekmeci. Foto: RTV SLO
Sok trdi, da s posnetkom nima nič, meni tudi, da s tem nimajo nič niti Trofenikovi politični tekmeci. Foto: RTV SLO
Del videofilma o Trofeniku
Trofenik meni, da je film delo njegovih političnih tekmecev. Foto: RTV SLO

Nisem govoril o njem, očitno pa je nervozen.

Vili Trofenik o odzivu Alojza Soka

V četrtek se je namreč na medmrežju pojavil kratek film, v katerem neznanci s smrtjo grozijo kandidatu za župana Ormoža Viliju Trofeniku.

Alojz Sok trdi, da gre pri posnetku le za vzbujanje medijske pozornosti. Posnetka sicer ni videl, a je prepričan, da je bil pripravljen v predvolilne namene, in sicer da bi diskreditiral politične tekmece. Soka namreč čudi, da Vili Trofenik ni najprej obvestil pristojnih organov, temveč se je obrnil na medije. Sok ne izključuje možnosti, da je zadeva nastala znotraj agencije, ki vodi Trofenikovo kampanjo.

Že na sledi avtorjem
Agencija PR Slovenija to zanika, prav tako Trofenik. Ta poudarja, da ko je govoril o svojih političnih tekmecih, ni imenoval nikogar. Zgrožen je nad Sokovim mnenjem o vpletenosti agencije in njega samega v nastanek in širjenje tega filma. Vodja Trofenikove kampanje Branko Vodušek pa je za MMC povedal, da so po njegovih podatkih pristojni organi že blizu identifikaciji avtorjev tega filma in da naj bi Trofenik najprej obvestil policijo, potem pa medije.

Začne se z osmrtnico
Film, ki je bil z medmrežja že umaknjen, se začne s Trofenikovo osmrtnico, v nadaljevanju pa ga primerja z najhujšimi zločinci 20. stoletja. V volilnem štabu Vilija Trofenika so film označili kot najgrozovitejšo politično grožnjo v zgodovini volitev samostojne Slovenije.

Poleg Trofenika, ki nastopa kot neodvisni kandidat, in Soka iz NSi-ja se bosta za župana Ormoža pomerila še Boštjan Štefančič iz SDS-a in Gustek Janežič iz SLS-a.

Nisem govoril o njem, očitno pa je nervozen.

Vili Trofenik o odzivu Alojza Soka