Kot kaže se bosta v Slovenj Gradcu za županski stolček potegovala dva kandidata. Foto: RTV SLO
Kot kaže se bosta v Slovenj Gradcu za županski stolček potegovala dva kandidata. Foto: RTV SLO

V edini koroški mestni občini poudarjajo, da so do zdaj že veliko dosegli, saj so se stranke v mestnem svetu "med seboj znale poslušati". Oba županska kandidata poudarjata pomen tretje razvojne osi, ki bi pomenila boljšo povezavo občine z drugo Slovenijo.

Stanislav Marhat, ki je do zdaj edini protikandidat zdajšnjemu županu, je uspešen podjetnik, ki je prepričan, da bi morala občina več energije posvečati socialnemu področju, infrastrukturi, novim delovnim mestom in novim obrtnim conam. V Slovenj Gradcu bi morali bolj spodbujati podjetniško kulturo, je prepričan, želi pa si tudi, da bi vsi občani imeli enake možnosti.

Zdajšnji župan Matjaž Zanoškar pa je med svoje dolgoročne, strateške načrte uvrstil gradnjo novega doma za starostnike, glasbene šole in športne dvorane, pa tudi hitrejši razvoj turizma v občini. Župan ima široko podporo, saj so ga s pisnimi izjavami podprli Socialni demokrati, Slovenska demokratska stranka, Slovenska ljudska stranka, Liberalna demokracija Slovenije, Demokratska stranka upokojencev Slovenije in Slovenska nacionalna stranka.