V Velenju se obeta napet boj za župansko mesto. Foto: RTV SLO
V Velenju se obeta napet boj za župansko mesto. Foto: RTV SLO

Trije kandidati se bodo v tekmo za župana spustili prvič, kandidat SD-ja in zdajšnji župan Srečko Meh pa si želi že četrtega mandata.

Med drugim je kot kandidat Nove Slovenije svojo kandidaturo napovedal Andrej Kuzman, nekdanji ravnatelj krajevne gimnazije.

Lista LDS-a, ki je izstopila iz večletne koalicije v mestnem svetu, je podprla nestrankarskega kandidata Franca Avberška. Nekdanji politik se v kandidaturo spušča z željo, da bi prispeval k razvoju mesta, ki je do sedaj v razvoju nekoliko zaostalo. Rad bi zagotovil temelje za uspešno podjetništvo in nova delovna mesta.

Sedanji župan Srečko Meh, ki ga podpirata SD in DeSUS je prepričan, da je Velenje levo opredeljeno mesto in pričakuje, da bo zmagal že v prvem krogu. Obeta si nadaljevanje dosedanjega dela, pri čemer bo še več vložil v razvoj komunalne infrastrukture, v mesto pa bi rad pripeljal tudi visoko šolstvo.

SDS je za župana predlagala Franca Severja, zasebnika in mestnega svetnika, ki ponuja program trajnostnega razvoja. Sever upa na zmago že v prvem krogu. V svojem programu se je posvetil rodovom, ki šele prihajajo.

V mestu se pojavlja tudi neodvisna skupina, ki poudarja pravičnost in razvoj. Zaradi priljubljenosti bi lahko dosegla lep volilni uspeh.