V Novi Gorici bo zaradi množice kandidatov za župana najverjetneje potreben drugi krog. Foto: KD Nova Gorica
V Novi Gorici bo zaradi množice kandidatov za župana najverjetneje potreben drugi krog. Foto: KD Nova Gorica
Državni nogometni prvaki
Nova Gorica je dom aktiualnih državnih nogometnih prvakov. Foto: RTV SLO

SLS naj bi za sojega kandidata predlagal predsednika odbora Rajka Hareja, a ta morebitne kandidature ni želel komentirati. Najmlajšega kandidata, Tomaža Lesjaka, bo imel NSi. Sam pričakuje uspešen nastop že v prvem krogu.

SNS je za župana predlagala predsednika svojega odbora, Mirana Mullnerja, ki meni, da Nova Gorica potrebuje neko pravo osbnost, to pa bi lahko bil tudi on sam. Zveza za Primorsko predlaga svojega predsednika Otona Mozetiča, sam pravi, da račuanjo, da jih bo podprla tudi kakšna lista, ki svojega kandidata še nima.

DeSUS svojega kandidata še nima, čeprav naj bi bil znan prav kmalu. V SDS-u, ki je skupaj s SMS-om, SLS-om in NSi-jem v koaliciji Skupaj za Goriško, se za kandidata oz. kandidatko še dogovarjajo. Pogovori s predsednikom uprave Iskre Avtoelektrike so bili neuspešni. Menijo pa, da se glasovi volivcev ne smejo razpršiti, zato mora celotna koalicija stopiti skupaj.

V LDS-u so zaradi široke podpore javnosti in dolgoletnih izkušenj, pripravljeni izreči podporo nekdanjemu županu Črtomiru Špacapanu. Sam Špacapan pa upa na podporo večih strank, tudi DeSUS-a.

Trenutni župan občine Nova Gorica Mirko Brulc prihaja iz vrst SD-ja, kjer so se že pred časom dogovorili, da bo ponovno kandidiral.

Svojega kandidata za županske volitve napovedujejo še v stranki Kresnica.