Foto:
Foto:
SMS se je odločil, da vam posladka življenje. Dobesedno. Foto: RTV SLO

Koprčane je stranka Aktivna Slovenija s svojim kandidatom za župana Jankom Severjem presenetila z ogromno napihljivo žogo, ki so jo kotalili po mestnih ulicah. Bralci iz Naklega so sporočili, da je njihov kandidat za župana Marko Mravlja pristal v obcestnem jarku. Šokantno!? Niti ne, v resnici je v jarku pristal le njegov plakat.

SDS pozna priljubljenost sudokuja
Slovenska demokratska stranka je poleg volilnega programa skušala poskrbeti še za razvedrilo volivcev, saj je na hrbtno stran zloženke umestila nagradno igro sudoku. Liberalna demokracija Slovenije je volivcem delila eldeessovo kavo, ki naj bi pospeševala socialno interakcijo in zviševala stopnjo strpnosti. Stranka mladih Slovenije pa je želela spomniti na svoj obstoj z vrečkami sladkorčkov.

SMS poskrbel za najmlajše
Za najmlajše so poskrbeli v Stranki mladih Slovenije, saj so v okviru akcije za brezplačne vrtce izdali zloženko s pobarvanko in drugimi igrami za najmlajše. Volivce so skušali s svojimi vizualnimi predlogi za ureditev Ljubljane pritegniti tudi Zeleni Slovenije. Za elegantno vročitev svojega sporočila pa je poskrbela kandidatka za županjo Ljubljane Danica Simšič, ki je svoj volilni program volivcem "poslala" v belih kuvertah.

SNS s čevapčiči
Zanimivo je bilo videti kandidata Slovenske nacionalne stranke, ki je na svoji stojnici, ki se je selila po Ljubljani, pekel čevapčiče, ne ravno tipično slovensko jed. No ja, zraven so ponujali tudi palačinke.

Od ust do ust
"Cerkvenjak, ki premore 840 občanov, bo postal mestna občina!" Ne, to je le obljuba, s katero se je za volivce potegoval eden izmed tamkajšnjih kandidatov za župana.

Županski kandidat Rečice ob Savinji je ob predstavitvi z lapsusom nasmejal prisotne: "Verjetno me vsi poznate, sem Vinko Jeraj - poročen z dvema hčerkama." Pošiljatelj dodaja, da tega pa res niso vedeli.

Kako so se strankam obrestovali različni prijemi, lahko preverite v volilnih rezultatih. Nekatere utrinke volilne kampanje, smo v uredništvu MMC-ja zbrali sami, svoj delež pa so prispevali tudi bralci, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.