Za župana Maribora se poteguje več kot ducat kandidatov. Foto: RTV SLO
Za župana Maribora se poteguje več kot ducat kandidatov. Foto: RTV SLO
Odločalo bo nekaj več kot 95.000 volivcev. Foto: RTV SLO

NSi ima za zdaj evidentirana kar dva kandidata, mestnega svetnika Zdravka Luketiča in državno sekretarko za šolstvo Magdaleno Šverc, a stranka še ni izključila možnosti, da podpre kandidata kakšne druge politične stranke z ustreznim programom. Kot neodvisni kandidat nastopa poslovni direktor Splošne bolnišnice Maribor, Grega Pivec, ki prihodnost mesta vidi v vlogi regijskega in univerzitetnega središča. Želi si podpore vseh strank.

Zdajšnji župan Boris Sovič iz SD-ja se za kandidaturo še ni odločil, DeSUS pa je za župana predlagal Avgusta Herička. Za župana nameravajo kandidirati mestni svetniki Jože Kuhar iz Stranke za skladen razvoj, Stanislav Holz in Neodvisne štajerske stranke, o kandidaturi pa razmišlja tudi okoljevarstvenik Franc Jesenek.

Iz stranke Bor predlagajo Daniela Rebolja, iz LDS-a Milana Petka, iz SLS-a pa Franca Kanglerja. Podjetnika Stojana Auerja podpira stranka Lista za pravičnost in razvoj, Franca Piberla pa Glas žensk. Kot neodvisni kandidat, ki pričakuje podporo Gibanja za pravičnost in razvoj pa namerava za župana Maribora kandidirati še Rihard Kovačič Modri.