Zdajšnji župan prihaja iz vrst SDS-a. Foto:
Zdajšnji župan prihaja iz vrst SDS-a. Foto:

Od političnih strank, ki se borijo za lokalno oblast, so do zdaj svojega kandidata predstavili samo Slovenski demokrati, ki stavijo na zdajšnjega župana Antona Štihca. Vsi drugi pa še taktizirajo oziroma kandidatov še nimajo.

Govoric o tem, kdo bo morebitni župan, je veliko.Tako so nekateri med kandidate uvrstili dobitnika TV-viktorja, kontroverznega Jožeta Činča, pa naravovarstveno nastrojenega veterinarja Slavka Švendo. Slednji je kandidaturo že zanikal, zato pa jo potrjuje direktorica PIŠK-a Suzana Szabo Pahič, ki pravi, da se v boj za županski stolček ne podaja zaradi osebnih interesov.

Štihec, član vladajočega SDS-a, je bil nazadnje kandidat šestih strank, zato tudi zdaj upa na širšo koalicijo. Predtem pa je imela mestno oblast v rokah LDS, katere zadnji župan Slavic je pred dvema letoma odstopil. Zdaj bo morda znova kandiral.

LDS uradno svojega kandidata ni razkrila, še največ pa jih verjame, da bo to pred kratkim še veleposlanik na Madžarskem Andrej Gerenčer. Na levici, pri Pahorjevih socialdemokratih naj bi kandidiral državni sekretar vladne službe za razvoj.