Nekateri kandidati za koprskega župana bodo znani šele septembra. Foto: EPA
Nekateri kandidati za koprskega župana bodo znani šele septembra. Foto: EPA
Pretorska palača v Kopru
Začenja se boj za koprski županski stolček. Foto: EPA

Popovič pravi, da je s podporo svoje stranke Koper je naš že izpolnil ali vsaj začrtal večino svojih volilnih obljub. Stranka cilja na županske stolčke tudi v sosednjih obalnih občinah, želijo namreč urediti razmere v domači regijski bolnišnici.

Koprski liberalni demokrati so svoje upe položili v dolgoletno funkcionarko stranke Bredo Krašna, ki je trenutno zaposlena na občinskem zavodu za šport in ki meni, da je treba v občini še veliko narediti.

Na prizorišče pa vstopajo tudi manjše stranke. V novoustanovljeni stranki Oljka postavljajo v središče odločanja občana, ne le v mestu, ampak tudi na podeželju.

Nekateri kandidati znani septembra
Socialni demokrati bodo ime svojega kandidata objavili septembra, neuradno pa se omenja Jadrana Bajca, Luko Jurija in Bruana Korečiča. V slovenski demokratski stranki se še niso odločili, ali bodo na lokalnih volitvah podprli zdajšnjega župana ali pa nastopili s svojim kandidatom, kot najbolj verjetno se pojavlja ime zdajšnjega koprskega podžupana Igorja Colje. DeSUS ime svojega kandidata še ni objavil, Zveza za Primorsko pa se mu je odpovedala. Kot mogočega kandidata Aktivne Slovenije se omenja Janka Severja.