Trančar (levo) in Koprivnikar (desno) sta se nad Dobričevo sadistično izživljala, dokler ni umrla. Foto: MMC RTV SLO
Trančar (levo) in Koprivnikar (desno) sta se nad Dobričevo sadistično izživljala, dokler ni umrla. Foto: MMC RTV SLO

Za omenjena Litijčana je sodni senat na ljubljanskem okrožnem sodišču aprila lani odločil, da sta kriva umora Dobričeve, ki se je zgodil 15. septembra 2002. Tretjeobtoženega Damirja Hasanija so oprostili zaradi pomanjkanja dokazov. Sam trdi, da je bil pri dogajanju priča in da ni sodeloval. Sodbo je zdaj potrdilo še višje sodišče, kar pomeni, da je postala pravnomočna. Koprivnikar se sicer lahko pritoži še na vrhovno sodišče.

Trojica Nini prekrižala pot
Umor se je zgodil pred nekaj več kot sedmimi leti. Pokojna Nina Dobrič je 14. septembra 2002 s prijateljico odšla v motoristični klub v Litijo. Proti jutru se je odpravila domov, na poti pa je srečala zdaj 30-letnega Koprivnikarja, 28-letnega Trančarja in 29-letnega Hasanija. Ponudili so ji, da jo lahko odpeljejo do kraja, od koder bi lahko "štopala" do Zagorja.

Dekle je ponudbo sprejelo, a so jo mladeniči namesto na obljubljeno mesto odpeljali na jaso Pasji Britof v bližini Brega pri Litiji. Tam jo je Koprivnikar najprej udaril po obrazu, nato pa z grožnjami z nožem zahteval, naj se sleče. Zatem je Koprivnikar s kupa starega pohištva vzel stol in dekle priklenil nanj ter jo začel psihično in telesno mučiti.

Po izživljanju odvržena v Savo
Nina se je poskušala rešiti, a jo je Koprivnikar dohitel, udaril v obraz in spet posadil na stol. Ker se je upirala, jo je Trančar prijel za roke, Koprivnikar pa ji je zvezal vrat in jo začel daviti. Nato jo je zvlekel do avtomobila in jo privezal za vlečno kljuko. Trančar jo je z avtomobilom začel vleči, Koprivnikar pa jo je ta čas brcal. Dekle je tako umrlo v hudih bolečinah. Da bi prekrila sledi, sta jo moška dala v prtljažnik, se odpeljala nekaj kilometrov stran do Save in jo vrgla vanjo.

Oba omenjena čaka 8. aprila še eno sojenje, in sicer zaradi umora 30-letnega Zagorjana Stojana Kranjca.