Darko Milanič je bil izključen po zadetku Jana Mlakarja za vodstvo Maribora z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Milanič je bil izključen po zadetku Jana Mlakarja za vodstvo Maribora z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so potihoma upali, da bi se lahko v tem krogu približali na pet točk zaostanka. To bi se zgodilo, če bi vijoličasti izgubili pri hitu pomladi Triglavu, sami pa bi preskočili redno stranko Rudarja, ki so mu na prejšnjih treh tekmah v Stožicah nasuli 13 zadetkov, prejeli pa nobenega.

Nagrada za najboljšega igralca meseca marca mi pomeni veliko. To je potrditev, da sem na dobri poti in da dobro delam. Uredil sem prehrano, treninge, življenje, si ustvaril družino in našel neki mir. Še posebej sem vesel, ker sem, ko sem prvič videl, da se podeljuje ta nagrada, dejal dekletu Darji, da naj počaka še nekaj mesecev, pa jo bova imela doma na polici. O tem, da bi bil lahko na koncu sezone najboljši strelec lige, ne razmišljam. Tekmujem sam s sabo, svoj cilj, to je 10 golov, sem že presegel. Postavil sem si nove, višje cilje, kaj bo to na koncu prineslo, pa bomo videli. Ne obremenjujem se s tem. Bilo bi seveda lepo, sem blizu, toda do konca je še veliko tekem. Hitro se lahko ustavi.

Napadalec Triglava Luka Majcen, ki je v letošnji sezoni dosegel že 11 zadetkov, od tega šest spomladi.

Toda že v soboto je Maribor uspešno izpolnil svojo nalogo v Kranju in zmagal z 2:1. Olimpija pa pod pritiskom ni zdržala, proti Velenjčanom je zapravila vodstvo dveh golov in se po remiju s 3:3 najbrž dokončno poslovila od boja za obrambo naslova.

Dončić: Če bi zdržali še 10, 15 minut ...
Na Gorenjskem se je po dobrih izidih domačega moštva zgodil lep nogometni praznik, Maribor je na tribune zvabil veliko gledalcev. Na koncu se navijači Triglava niso mogli veseliti novih točk, a so bili lahko vseeno zadovoljni s predstavo orlov.

"Tako kot na vsaki tekmi smo šli v boj hrabro. Maribor spoštujemo, a na igrišču ni prostora za simpatije. Po izenačenju smo želeli zadeti še enkrat, a so nas potem malo kaznovali. Če bi zdržali še 10, 15 minut in ne bi prejeli tako hitro drugega gola, bi se mogoče razpletlo malo drugače. Kljub porazu mi je v čast, da smo bili konkurenčni Mariboru. V zadnjih 10 minutah so zgostili obrambo in nam niso pustili veliko prostora," je povedal trener Triglava Dejan Dončić.

"Med odmorom smo strnili glave in na hitro analizirali, v katerih elementih smo bili v prvem polčasu malo slabši. V drugem delu smo to do določene mere popravili in izenačili. Začutili smo priložnost za zmago in se mogoče na trenutke malo preveč odpirali in tvegali, to pa je Maribor znal izkoristiti. Nihče pa nam ne more nič očitati, šli smo na zmago," je opisal kapetan in strelec edinega gola gostiteljev Luka Majcen.

Jan Mlakar Mariboru priigral tri točke

Pihler: Triglav dovolil igro v globino
Za vijoličaste je prvič to pomlad igral Jan Mlakar, ki se je vse od februarskih priprav v Turčiji ukvarjal s poškodbo kolena. Z njim je igra postala hitrejša. "Jan nam je vrnil neko dimenzijo v igri, je pa res, da nam je tudi Triglav pustil ogromno igre v globino, česar nam Mura na primer ni. Tako sta prišla Dervišević in Mlakar bolj do izraza. Bili smo tudi mirni na žogi, v vseh elementih smo bili na visoki ravni," je dejal vezist Aleks Pihler.

Mlakar je v 59. minuti dosegel drugi zadetek Maribora le sedem minut po izenačenju Majcna. Prvi pa je v mrežo spravil žogo Saša Ivković, prvič to pomlad in skupno sedmič v sezoni, iz kota mu je podal Amir Dervišević. Ta je prejšnji dve tekmi proti Olimpiji (0:0) in Celju (1:1) presedel na klopi. "Prekinitve so pomemben del v naši igri, ki ga moramo dobro izkoristiti," je poudaril Pihler.

Gajser: Tekma proti Muri veter v hrbet
Namesto izključenega Darka Milaniča, ki ni smel dajati izjav, je pred novinarje stopil njegov pomočnik Saša Gajser: "Mislim, da je dala tekma oziroma zmaga v pokalu proti Muri vsem nam veter v hrbet. Mlakar je po takšnem premoru odigral fenomenalno. Bilo je težko srečanje, ki smo ga sami naredili nervoznega. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi tekmo v našo korist odločili že prej. Potem so izenačili in tekma je postala zelo težka. Triglav je zelo zanimiva ekipa. V napadu je po mojem mnenju ena izmed boljših v Sloveniji, v obrambi pa igrajo na zanimiv način, zato se je treba dobro pripraviti."

Gajser je na kratko pokomentiral tudi dogodek takoj po zadetku Mlakarja, ko je moral Milanič predčasno v garderobo, kamor ga je poslal sodnik Asmir Sagrković. Mariborski tabor se je razjezil, ko le nekaj trenutkov prej ni pokazal na 11-metrovko po domnevnem prekršku nad Luko Zahovićem. "Ni bilo nič kaj takega. Res ni bila taka stvar, da bi bila za izključitev," je zatrdil Gajser.

Olimpija v četrtek na tekmi proti Muri zaradi kartonov ne bo mogla računati na Asmirja Suljića in Mackyja Bagnacka. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija v četrtek na tekmi proti Muri zaradi kartonov ne bo mogla računati na Asmirja Suljića in Mackyja Bagnacka. Foto: www.alesfevzer.com

Hat trick Tučića
Junak tekme v Stožicah med Olimpijo in Rudarjem je bil 22-letni napadalec Milan Tučić, ki je v drugem polčasu dosegel vse tri zadetke za goste. Dolga leta član Brava se je v Velenje preselil julija 2017 in v debitantski sezoni nase opozoril s sedmimi zadetki, prvega je v statistiko vpisal že na prvi tekmi. V letošnji je pri številki devet. V zadnjem kvalifikacijskem ciklusu je odigral tudi šest srečanj za mlado reprezentanco in dvakrat zatresel mrežo.

"Glede na to, da sem Ljubljančan, mi ti zadetki pred mojimi ljudmi v mojem mestu pomenijo še več. Zadovoljen sem, ekipa je garala, ti goli so tudi njihovi, ne samo moji," je po včerajšnjem hat tricku izjavil Tučić, ki nosi dres s številko 33.

Velenjčani so že v prvem polčasu pokazali dobro igro, toda zaostajali so z 0:2. "V drugem polčasu smo bili učinkovitejši. Tudi v prvem smo si priigrali veliko priložnosti, a med drugim zastreljali 11-metrovko. Žalosten sem bil, ker žoga ni hotela v mrežo. Potrebovali smo prvi gol, da so fantje videli, da se da doseči zadetek. Zadovoljni smo s točko, še posebej, ker smo jo osvojili na tak način. Zdaj se bodo fantje psihološko dvignili, lažje bo delati," je razložil trener Rudarja Almir Sulejmanović, ki je pred slabimi tremi tedni na tem položaju zamenjal Marijana Pušnika, prej je bil njegov pomočnik. Pušnik je zdaj športni direktor knapov.

Almir Sulejmanović je trenersko pot na klopi Rudarja začel z remijema proti Gorici (2:2) in Olimpiji (3:3). Foto: www.alesfevzer.com
Almir Sulejmanović je trenersko pot na klopi Rudarja začel z remijema proti Gorici (2:2) in Olimpiji (3:3). Foto: www.alesfevzer.com

Pevnik: Od prve minute nismo bili pravi
Trener Olimpije Robert Pevnik je tekmo komentiral takole: "Čestital bi Rudarju za odlično igro, zasluženo so osvojili točko. Težko mi gre to z jezika, a od prve minute nismo bili pravi. Izgubljali smo žoge in dvoboje. Kljub temu smo vodili z 2:0, ampak igra nam ni stekla, ni bilo agresije in dinamike. Zelo sem razočaran. Nismo podcenjevali Velenjčanov, a naredili bomo analizo, kaj je bilo narobe pred tekmo in na njej. Ostati moramo mirni, v četrtek nas čaka nova zelo težka tekma v Murski Soboti."

Kapetan Nejc Vidmar je dodal: "Nekako smo vso tekmo izzivali to usodo in bili na koncu kaznovani."

Ljubljančani bodo tako kot v tem krogu igrali dan za Mariborom, ki bo v sredo ob 16.45 pred kamerami TV Slovenija gostoval v Krškem.

Po goleadi v Stožicah delitev točk
Pregled 25. kroga Prve lige TS