Madridski Real je enajstič osvojil španski superpokal. Foto: Reuters
Madridski Real je enajstič osvojil španski superpokal. Foto: Reuters

Izbranci Zinedina Zidana so imeli v podaljšku kar precej sreče, saj je Alvaro Morata v 115. minuti ušel obrambi in krenil sam proti Thibautu Courtoisu. Fede Valverde ga je v zadnjem trenutku pokosil od zadaj in seveda takoj prejel rdeči karton. Zadnjih pet minut je Real zdržal z igralcem manj in na vrsti so bili streli z bele točke.

Sergio Ramos je v četrti seriji poslal Jana Oblaka v napačno smer. Foto: Reuters
Sergio Ramos je v četrti seriji poslal Jana Oblaka v napačno smer. Foto: Reuters

Niguez v vratnico, tudi Partey nenatančen
Dani Carvajal je v prvi seriji zanesljivo ukanil Jana Oblaka, nato pa je Saul Niguez zadel vratnico. V drugi seriji je Rodrygo z izjemnim strelom zabil žogo pod prečko za 2:0, Courtois pa je ubranil slab strel Thomasa Parteyja. V tretji seriji sta bila natančna Luka Modrić in Kevin Trippier. Sergio Ramos je v četrti seriji poslal Oblaka v napačno smer za veliko slavje Reala.

Oblak blestel v rednem delu
V prvem polčasu je imel Oblak precej dela. Casemiro ga je preizkusil z 20 metrov, tudi Luki Modriću in Ferlandu Mendyju ni uspelo ukaniti slovenskega reprezentančnega vratarja.

Nogometaši Atletica so znova ostali praznih rok po streljanju enajstmetrovk. Tudi v finalu Lige prvakov 28. maja 2016 v Milanu je bil z bele točke boljši Real. Foto: Reuters
Nogometaši Atletica so znova ostali praznih rok po streljanju enajstmetrovk. Tudi v finalu Lige prvakov 28. maja 2016 v Milanu je bil z bele točke boljši Real. Foto: Reuters

V 51. minuti je Luka Jović malce zgrešil vrata z diagonalnim strelom po podaji Modrića. Največjo priložnost za Atletico v rednem delu je zapravil Morata deset minut pred koncem, njegov strel je odbil Courtois.

Oblak je imel veliko dela v 110. minuti. Najprej je odbil strel Modrića, tudi Marianu iz bližine ga ni uspelo matirati. Po izključitvi Valverdeja je Atletico v zaključku podaljška silovito pritisnil. Dvakrat je zapretil Angel Correa, vendar je imel Courtois zares sijajen večer.

Deseta lovorika za Zidana na klopi Reala
Kraljevi klub je v polfinalu ugnal Valencio s 3:1, precej bolj napet pa je bil polfinale med Atleticom in Barcelono (3:2).

Zidane se je veselil že desete lovorike na klopi Reala. Trikrat zapored je osvojil Ligo prvakov (2016–18), nato pa je odstopil. Po nizu slabih izidov se je vrnil marca lani po izpadu iz Lige prvakov proti Ajaxu.

Finale, Džeda, Savdska Arabija:
REAL MADRID - Atletico Madrid * 4:1 (0:0)
11-m: Carvajal, Rodrygo, Modrić, Ramos; Saul Niguez (vratnica), Thomas (brani Courtois), Trippier.
RK: Valverde 115./Real Madrid
* - po streljanju 11-m

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Valverde, Casemiro, Kroos (103./Junior Vinicius), Modrić, Isco (60./Rodrrygo), Jović (83./Mariano).

Atletico Madrid: Oblak, Trippier, Felipe, Gimenez (98./Savić), Renan Lodi (89./Llorente), Thomas, Herrera (56./Vitolo), Correa, Saul Niguez, Morata, Joao Felix (101./Arias).

Sodnik: Jose Sanchez


Polfinale:
Valencia - REAL MADRID 1:3 (0:2)
Parejo 92./11-m; Kroos 15., Isco 39., Modrić 66.

Barcelona - ATLETICO MADRID 2:3 (0:0)
Messi 51., Griezmann 62.; Koke 36., Morata 82./11-m, Correa 86.