Jernej Štromajer in Damir Črnčec sta se znašla pod plazom kritik zaradi svojih objav na Twitterju. Foto: BoBo/MMC RTV Slovenija
Jernej Štromajer in Damir Črnčec sta se znašla pod plazom kritik zaradi svojih objav na Twitterju. Foto: BoBo/MMC RTV Slovenija
Sorodna novica Šarec: Štromajerjev božični tvit za visokega državnega uslužbenca "skrajno neprimeren"

Potem ko je premier Marjan Šarec dejal, da bi bil Jernej Štromajer, če bi bil funkcionar stranke LMŠ ali kabineta predsednika vlade, zaradi neprimernega tvita nemudoma razrešen, smo nanj naslovili vprašanje, ali ima, upoštevaje, da je Damir Črnčec, sekretar v kabinetu, ki je na svojem Twitterju objavil vrsto tvitov, ki so bili usmerjeni proti migrantom, pa tudi pripadnikom islamske vere, še vedno na položaju, dvojna merila. "Predsednik vlade je ob imenovanju Damirja Črnčeca povedal (tudi za vašo televizijo), da njegove objave na družbenih omrežjih obsoja in se z njimi ne strinja ter da bi nemudoma sledila razrešitev državnega sekretarja, če bi ta takšna stališča izražal kjerkoli tudi po tem, ko je nastopil funkcijo," odgovarjajo v Šarčevem kabinetu. Kot je razvidno, je ključna razlika, da je Črnčec neprimerne tvite objavljal pred nastopom funkcije sekretarja v Šarčevem kabinetu, Štromajer pa med opravljanjem funkcije sekretarja.

Ob tem so dodali, da je Štromajer objavo napisal kot funkcionar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. "Kot je predsednik vlade včeraj javno poudaril, je odgovornost in pristojnost imenovanja in razrešitve funkcionarjev na koalicijskih strankah in pristojnih ministrih," pa odgovarjajo na vprašanje, ali se je Šarec glede Štromajerja predhodno pogovoril s predsednikom SD-ja Dejanom Židanom ali ministrom za izobraževanje, znanost in šport Jernejem Pikalom.

Kot smo poročali, je Štromajer na predvečer božiča na Twitterju objavil fotografijo z angleškim citatom iz božičnega filma Sam doma: "Vesel božič, ve umazane živali." Objava je močno razburila del javnosti, po spletu je zaokrožila tudi peticija za Štromajerjev odstop.