Safet Hadžić je kljub prvemu mestu moral zapustiti mesto glavnega trenerja. Foto: www.alesfevzer.com
Safet Hadžić je kljub prvemu mestu moral zapustiti mesto glavnega trenerja. Foto: www.alesfevzer.com

Odločitev je padla po današnjem sestanku Safeta Hadžića s predsednikom Milanom Mandarićem in športnim direktorjem Mladenom Rudonjo. Slednja sta ocenila, da stanje v ekipi in prikazana igra v zadnjih dveh krogih povzročata skrbi glede nadaljnjih uspehov Olimpije in terjata hitro ukrepanje, da se stanje popravi, sporočajo iz ljubljanskega kluba. Predsednik je ocenil, da sklepnega dela prvenstva ne morejo prepustiti naključju, zato je svojo odločitev sporočil Safetu Hadžiću, še dodajajo pri Olimpiji.

Sorodna novica Kosič zaradi zmage hitro pozabil na 11-metrovko, Hadžić pod pritiskom

"Ničesar ne smemo prepustiti naključju"
"Safet Hadžić je opravil veliki posel za Olimpijo. Vodenje moštva je prevzel v situaciji, ko nam je bilo najteže. Prvi del letošnjega prvenstva smo odigrali uspešno, a igra, ki smo jo pokazali na zadnjih nekaj tekmah, ni takšna, kakršno si želimo gledati. Takšna igra nam ne zagotavlja uspeha v prvenstvu in evropskem tekmovanju. Ne želim ugibati, kaj vse je vzrok za to, a preprosto ne smemo ničesar več prepustiti naključju, zato smo se dogovorili, da skušamo članom vbrizgati novo energijo in spremeniti način vodenja moštva. Safetu sem hvaležen za vse, kar je naredil za nas, zato sem mu ponudil, da še naprej ostane pomemben člen Olimpije," je dejal Mandarić.

Lani podpisal dveletno pogodbo
To je še ena kontroverzna odločitev muhastega 81-letnega lastnika Olimpije, ki je v preteklosti večkrat poskrbel za nejevoljo med privrženci ljubljanskega kluba. Najbolj so mu očitali, da je odgnal Igorja Bišćana, ki je pred tem osvojil dvojno krono. Med navijači priljubljeni Hadžić je bil večkrat dežurni gasilec v klubu, maja lani pa je podpisal dveletno pogodbo.

V zadnjem času je bilo veliko govoric, da je Hadžić padel v nemilost pri Milanu Mandariću, ki ni bil zadovoljen s predstavami zmajev. V soboto je Olimpija v Stožicah na derbiju vodilnih ekip izgubila proti Celju z 0:1. Celjani zdaj za Ljubljančani zaostajajo za dve točki, vse bližje pa je tudi Maribor, ki se je približal na štiri točke.

Kdo bo novi trener Olimpije, bo znano v "najkrajšem času", so zapisali v sporočilu za javnost pri Olimpiji, ki v sredo gosti Bravo. Tekma bo v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Mandarić že 13-krat zamenjal trenerja v petih letih