Bojan Petan (levo) in Andrej Vizjak (desno) leta 2007, ko je
Bojan Petan (levo) in Andrej Vizjak (desno) leta 2007, ko je "divjala" vojna za prevzem Term Čatež. Foto: BoBo

"Ti boš ... No, skupaj se bomo dogovorili, kdo bo direktor. Lahko imenujemo dvočlansko upravo, tako kot si jo hotel imeti ... /.../ Naredimo dvočlansko upravo, enega daš ti, enega damo mi, "furamo" to zadevo naprej. Nadzorni svet ti bo pa ... se bomo vse zmenili in bomo "furali" to naprej, kot se šika. Se ne bomo nič več "fajtali" in ... eto ... Naredimo neki džentelmenski dogovor z umikom lastnih delnic, kot sem ti recimo zdaj rekel, jaz ti pa še pomagam pripojiti zraven Olimje," je med drugim na posnetku slišati glas Andreja Vizjaka.

V pogovoru je mogoče slišati tudi Vizjakov namig, da "imamo neko besedo zdaj" tudi v Slovenskih železnicah in načrte, kako bi bilo videti morebitno pravdanje na sodiščih: "Mi bomo šli z vsemi kanoni na to. Razveljavili, začasne odredbe, veš, da bomo kakšnemu sodniku jajca strli ..." Petana pa je skušal o opustitvi prevzema Term Čatež prepričati tudi z že slišanim argumentom o nesmiselnosti plačila davka.

Pop TV je skupaj z daljšim posnetkom objavil tudi izsledke forenzične analize posnetka, ki je trajala dva tedna in v kateri so po njihovih navedbah na Inštitutu za forenziko in informacijske tehnologije ugotovili, da obstaja velika verjetnost, da nobena od obravnavanih zvočnih datotek ni bila vsebinsko spremenjena.

Kot so še navedli v oddaji 24ur zvečer, so na omenjenem inštitutu datoteke pogovora preiskali z aplikacijo IKAR Lab 3, ki je profesionalno forenzično orodje za analizo govornih signalov, ki ga uporabljajo v 350 forenzičnih laboratorijih v več kot 40 državah in so namenjene preverjanju pristnosti avdioposnetkov.

Sorodna novica Vizjak: Če želimo priti resnici do dna, dajmo predvajati celoten posnetek, dajmo soočiti akterje

Kot je znano, je Vizjak, ki je bil v času nastanka posnetka minister za gospodarstvo, že ob objavi delčkov pogovora zatrdil, da posnetek ni avtentičen, ampak da gre za "nekakšno lepljenko", in pozval k objavi celotnega posnetka.

Del opozicije je tudi zaradi omenjenega posnetka proti Vizjaku vložil interpelacijo, okoljski minister pa je ob tem dejal, da se je veseli, saj razpravo v DZ-ju vidi kot priložnost, da pojasni dogajanje v Termah Čatež v času, ko je bil gospodarski minister: "Lahko bom jasno pojasnil očitke zoper zadnja razkritja te lepljenke."

Oglasil se je tudi Bojan Petan in dejal, da "ima resne pomisleke o avtentičnosti objavljenega posnetka". Kot je zapisal v izjavi za javnost, se takšnega pogovora ne spominja.