Foto: AP
Foto: AP

Po novem naj bi bilo potrebno za modro kljukico plačevati po 20 dolarjev na mesec.

Musk, ki je Twitter uradno prevzel v petek, je tvitnil, da postopek verificiranja posodabljajo. Že v mesecih pred prevzemom je milijarder, ki se je zdaj razglasil za "glavnega čivkača", večkrat izrazil pomisleke tako glede postopka verificiranja kot tudi glede velikega števila botov in spama, ki po njegovem mnenju onesnažujejo stran.

Musk v svojem tvitu ni postregel s podrobnostmi, kakšne spremembe se obetajo. Je pa tehnološka spletna stran The Verge, ki navaja interno korespondenco, poročala, da si želijo pri Twitterju zaračunavati 19,99 dolarja mesečno uporabnikom, ki hočejo ohraniti svoj verificirani status.

Sorodna novica Elon Musk prevzel Twitter in začel odpuščati

Tisti, ki že imajo modro kljukico, naj bi imeli 90 dni, da sklenejo mesečno naročnino, ali pa bodo ob svoj status.

Uslužbence Twitterja so o novosti obvestili v nedeljo in jim dali napotek, da morajo novo shemo lansirati do 7. novembra ali pa bodo ob službo.

Uradne potrditve načrta še ni, se je pa danes Musk posredno posvetil ugibanja v tvitu: "Oh, ne, vsi naši vražji načrti so razkriti!"

Musk zavrača navedbe o množičnem odpuščanju

V ločeni zadevi pa je Musk zanikal poročanje New York Timesa, da namerava še pred 1. novembrom odpustiti vrsto uslužbencev Twitterja, da bi se tako ognil plačevanju izplačil.

Sorodna novica Po prevzemu Twitterja General Motors prekinil oglaševanje. Musk: Za zdaj ni še nobenih sprememb.

New York Times je v soboto poročal, da je Musk ukazal množično odpuščanje na vseh ravneh delovne sile. Po pisanju časopisa naj bi se odpuščanja zgodila še pred torkom, ko bi morali delavci prejeti deleže v podjetju v sklopu plačnih dogovorov, navaja BBC.

A Musk je v odgovoru nekemu uporabniku Twitterja, ki ga je vprašal o komentarju na članek, zapisal, da poročilo "ne drži".

Muskov prevzem Twitterja je med uporabniki tega priljubljenega družbenega mrežja sprožil burno razpravo, kako bo platforma videti pod Muskom, ki ne skriva, da ga moti zdajšnje poseganje v svobodo govora. Nekatere tako skrbi, da bodo dostop do Twitterja znova dobili zdaj onemogočeni uporabniki, ki so dobili prepoved uporabe zaradi širjenja sovražnega govora in/ali dezinformacij.

Musk je prejšnji teden dejal, da si ne želi, da bi platforma postala "soba za proizvajanje odmevov sovraštva in razdeljenosti". "Twitter jasno ne more postati neki peklenski prostor brezvladja, kjer lahko vsak zapiše kar koli brez posledic!" je tvitnil.