Žreb je potekal v Budimpešti.
Žreb je potekal v Budimpešti.

Slovenci, ki jih vodi selektor Mišo Brečko, so se na EP uvrstili prejšnji teden, potem ko so na turnirju elitnega kroga kvalifikacij na Norveškem zasedli drugo mesto za Hrvati ter pred Norvežani in Belgijci. Pot na Madžarsko so si zagotovili kot ena izmed sedmih najboljših drugouvrščenih ekip v osmih kvalifikacijskih skupinah.

Prvenstvo bo med 17. majem in 2. junijem. Skupinski del tekmovanja, na katerem sodeluje 16 reprezentanc, bo potekal med 17. in 24. majem. Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 27., polfinalne pa 30. maja. Evropski prvak bo znan po finalu 2. junija, naslov branijo Francozi.

Pet najboljših reprezentanc prvenstva si bo zagotovilo tudi nastop na svetovnem prvenstvu do 17 let, ki bi moralo biti letos v Peruju, a ga je Mednarodna nogometna zveza južnoameriški državi zaradi neizpolnjenih infrastrukturnih zavez odvzela.

Ob štirih polfinalistih bodo na SP, ki bo med 10. novembrom in 2. decembrom, odpotovali še zmagovalci dodatne tekme med dvema premaganima četrtfinalistoma z najboljšim izkupičkom v skupinskem delu tekmovanja.

Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na evropskem prvenstvu prvič igrala leta 2012, ko je prvenstvo stare celine potekalo prav v Sloveniji, nato pa še leta 2015 v Bolgariji in leta 2018 v Angliji.


Skupina A: Madžarska, Irska, Poljska, Wales

Skupina B: Srbija, Španija, Italija, Slovenija

Skupina C: Portugalska, Francija, Škotska, Nemčija

Skupina D: Hrvaška, Nizozemska, Švica, Anglija

Sorodna novica Nogometaši do 17 let četrtič na EP, selekcija U-19 ostaja pri edinem nastopu leta 2009